Annons

Annons

Köksplanering uppåt väggarna

Så här skulle mitt kök ha sett ut. Så kommer det inte att bli. Knappast ett mått var riktigt och något hål i väggen blir det inte. Så kan det gå när man river.

Man ska inte räkna ut något, för det går ändå aldrig som man tror. Igår var det köksplaneringen som inte gick som man (=min husse och Ikea) hade trott. Allt blev alldeles fel.

Min Sabrina har varit duktig och mätt upp hela mitt nya palats i Auricnac. Trodde hon. Hon hade glömt att mäta upp de hemliga utrymmena.

Annons

Med min hjälp kunde mycket hemligt avslöjas i det blivande köket igår. Köket var 80 cm större åt ena hållet och 20 cm större åt det andra. Det blir en hel meter det. Det var nog tur att jag åkte till Aurignic.

Väggen mellan matrummet som delvis skulle bort, enligt min husse, för att släppa in ljus i köket, behöver inte alls plockas bort. I all hemlighet gömde väggarna i köket respektive matrummet en dörr och massa fönster. Matrummet blev större och köket blev större och ljus kommer det in.

Det blivande skafferiet, som nu är en litet, litet diskrum, blev dubbelt så stort, när en vägg försvann.

Min husse hade redan räknat ut att utrymmet fanns, men han blev besviken när de gjorde hål i väggen. I det hemliga rummet fanns inget inmurat skelett. Han räknade ut fel igen.

Hej så länge

Vaira

Så såg köket i Aurignac ut i går morse. Så ser inte köket ut idag.

Här ser du både det blivande skafferiet och väggen mot matsalen. Så ser det inte ut idag.

Det är en spegel i öppna spisen i matsalen, bara för att jag ska kunna spegla mig. Titta på väggen till höger. Så ser den inte ut idag.

Så där ja. Nu blev det 80 cm extra kök. Fast det är väldigt svarta väggar och det behövs en rejäl dammsugare för att få fint på golvet.

Det här fanns bakom väggen i matsalen. Både fönster och dörrar. Nu blir det ingen håltagning där inte. Det ser likadant ut i köket, fast spegelvänt.

(74)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar