Annons

Annons

Konst är inte alls så konstigt

De kommunalt anställda, som sitter och pysslar i stadshuset med att skicka papper till varandra, kan bara slänga en blick över Svartån för att skåda det nya konstverket Skotty i helgjuten brons. Då förstår de att det väntar en skottkärra på dem, om de inte skickar tillräckligt många papper.

De kommunalt anställda, som sitter och pysslar i stadshuset med att skicka papper till varandra, kan bara slänga en blick över Svartån för att skåda det nya konstverket Skotty i helgjuten brons. Då förstår de att det väntar en skottkärra på dem, om de inte skickar tillräckligt många papper.

Det har varit lite debatt om Tranås (=min nuvarande huvudstad) senaste inköpta konstverk, Skotty. Min stad har blivit indelad i två läger, kan man säga. Många är negativa, men det är också många som är positiva.

Annons

Det har till och med diskuterats om de 300.000 kronorna, som var prislappen på Skotty, är en bra investering. Vad man än tycker om Skotty, så ser jag att konstverket har öppnat en ny marknad för mig.

Eftersom jag ska flytta, så måste min trädgård rensas från vad jag trodde var skräp. Nu förstår jag att de installationer som pryder omgivningarna runt mitt hus är värdefull konst. Jag är nu beredd att till minst sagt facila priser sälja dessa utsökta konstverk.

Så kära Tranås kommun, ta en titt på mina alster. Jag är säker på att de skulle väcka förundran och skapa diskussion bland stadens invånare, varhelst konsten skulle placeras. Kom och köp!

Hej så länge

Vaira

Visst är Skotty blank och fin? Eftersom det är brons, så kommer Skotty snart anta en annan nyans. När jag studerade konstverket noga, insåg jag att min trädgård är full med konst, som nu är till salu.

Visst är Skotty blank och fin? Eftersom det är brons, så kommer Skotty snart anta en annan nyans. När jag studerade konstverket noga, insåg jag att min trädgård är full med konst, som nu är till salu.

450 000 kronor Efter dagens slut, kallar jag denna installation. Det är inte bara en skottkärra, utan även tre räfsor, ett spett, en spade och en skiva glasfibertak för att inte glömma huggkubben. Detta konstverk symboliserar den trötthet en husse (=min husse) har efter en timmes arbete, att han inte orkar plocka i ordning efter sig.

450 000 kronor Efter arbetsdagens slut, kallar jag denna installation. Det är inte bara en skottkärra, utan även tre räfsor, ett spett, en spade och en skiva glasfibertak för att inte glömma huggkubben. Detta konstverk symboliserar den trötthet en husse (=min husse) har efter en timmes arbete, att han inte orkar plocka i ordning efter sig.

32 600€ De tre däcken tror jag lockar en internationell skara konstinvesterare. Det är därför priser är satt i euro. Betraktaren kommer stanna upp och undra var det fjärde däcket kan befinna sig. Efter bara en stund kommer folk trängas kring konstverket och diskussionens vågor är skyhöga, som en storm på min sjö.

32 600€ De tre däcken tror jag lockar en internationell skara konstinvesterare. Det är därför priser är satt i euro. Betraktaren kommer stanna upp och undra var det fjärde däcket kan befinna sig. Efter bara en stund kommer folk trängas kring konstverket och diskussionens vågor är skyhöga, som en storm på min sjö.

316 000 kronor Vårt överflödssamhälle kallar jag denna vackra skapelse, som skulle vara en prydnad i vilken park som helst. Konstverket lockar betraktaren till en nyttig eftertanke över vårt slöseri i dagens samhälle. Att köpa konstverket av mig, är däremot en ren besparing för köparen.

316 000 kronor Vårt överflödssamhälle kallar jag denna vackra skapelse, som skulle vara en prydnad i vilken park som helst. Konstverket lockar betraktaren till en nyttig eftertanke över vårt slöseri i dagens samhälle. Att köpa konstverket av mig, är däremot en ren besparing för köparen.

(64)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar