Annons

Annons

Kontemplation i vårsolen

Sitter jag så här i solen och bara njuter, så kan många förledas att tro att jag sitter och filosoferar över livet i stort och min stundande frukost i smått. Då kallas det inte lata sig, utan det heter kontemplation.

Sitter jag så här i solen och bara njuter, så kan många förledas att tro att jag sitter och filosoferar över livet i stort och min stundande frukost i smått. Då kallas det inte lata sig, utan det heter kontemplation.

Efter en hektisk vecka, kan det vara dags för lite kontemplation (=inte göra något, men se djupsinnig ut). Idag kan man dessutom sitta i solen och se tankfull ut. Men naturligtvis har jag plikter som måste göras.

Annons

Så äntligen blev det lördag. Den här veckan tog det nog extremånga dagar, innan det almanackan visade att det är just lördag. Hela dagen är tom i min vanligtvis fulltecknade kalender. Naturligtvis har jag det ständiga uppdraget, att se till att min husse klarar dagen utan större fadäser. Idag ska han försöka att bli lite packad. Det är nämligen många saker som ska med till Aurignac, som måste stuvas ner i stora lådor. Han har knappt börjat.

Där är en sak jag undrar över. Hur gör vi med min matskål? Väntar vi att packa den, så kanske jag inte får någon mat när vi kommer fram. Eller i värsta  fall glömmer den här hemma. Packar vi den nu, så kan jag ju inte äta här och får svälta fram till vi kommer till Aurignac. Hur man än vrider sig, så har man svansstumpen där bak.

Naturligtvis missar jag inte att vara ute i det vackra vårvädret idag , när jag är ledig. Under förefrukostpromenaden passade jag på att ta ett par extra långa rundor i skogen. Jag hade lagt i hastigheten tokrusning, så det blev en ganska långa rundor jag hann avverka under den relativt korta tid det tar för min husse att gå min hemliga stig.

För att ytterligare få lite motion, så utförde jag några eleganta hopp över den där granen som föll omkull dagen det blåste så mycket. Det är ganska roligt att hoppa fram och tillbaka där.

Väl hemma så fick jag min frukost, som inte bjöd på någon överraskning. Som fördisk serverades jag lite, väldigt lite, havregrynsgröt med mjölk. Ingen överraskning det heller.

Nu ska jag koncentrera mig på min kontemplation (=göra minsta möjliga), samtidigt som jag vaktar mitt rivningshus, jag ännu bor i, och min fornlämning till husse.

Hej så länge

Vaira

Trots att jag kan betrakta mig som ledig idag från mina tunga plikter, så kan ju inte låta allt gå vind för våg. Vem har till exempel varit här? Jag vet, men inte husse. Han luktar så dåligt.

Trots att jag kan betrakta mig som ledig idag från mina många tunga plikter, så kan ju inte låta allt gå vind för våg. Vem har till exempel varit här? Jag vet, men inte husse. Han luktar så dåligt.

Långa utflykter i full fart från min hemliga stig, är synnerligen uppfriskande innan frukost. Idag passade jag på att ta extra många. Man måste trötta ut sig, så det inte blir problem med sömnen, när jag ska sova förmiddag.

Långa utflykter i full fart från min hemliga stig, är synnerligen uppfriskande innan frukost. Idag passade jag på att ta extra många. Man måste trötta ut sig, så det inte blir problem med sömnen, när jag ska sova förmiddag.

Inte en sekund kan jag slappna av. Till och med när jag uträttar mina nödvändiga av naturen uppkomna behov i naturen, så går det inte att slappna av. Tänk om det hoppar omkring en ekorre på marken? Då måste jag snabbt få upp den i närmsta träd. Full kontroll hela tiden!

Inte en sekund kan jag slappna av. Till och med när jag uträttar mina nödvändiga av naturen uppkomna behov i naturen, så går det inte att slappna av. Tänk om det hoppar omkring en ekorre på marken? Då måste jag snabbt få upp den i närmsta träd. Full kontroll hela tiden!

Att i full fart svepa över det där trädet som föll omkull den där dagen som det blåste så mycket, är en nyttig övning. Tänk om jag kunde få Charlie att hoppa lika elegant. Han envisas med att vara minst en halvmeter för högt. Han är så skuttig av sig.

Att i full fart svepa över det där trädet som föll omkull den där dagen som det blåste så mycket, är en nyttig övning. Tänk om jag kunde få Charlie att hoppa lika elegant. Han envisas med att vara minst en halvmeter för högt. Han är så skuttig av sig.

(47)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar