Annons

Annons

Lärare välkomnar alltid en elev

Som den synnerligen goda lärare jag är, så välkomnade jag min elev redan när han kom. Naturligtvis blev han jätteglad, när han förstod att det var dags för ännu en lektion. Jag tyckte också det var roligt.

Som den synnerligen goda lärare jag är, så välkomnade jag min elev redan när han kom. Naturligtvis blev han jätteglad, när han förstod att det var dags för ännu en lektion. Jag tyckte också det var roligt.

Jag hade en lektion med min elev Charlie igår. Det var den sista lektionen i min Hundskola för Dummies före jullovet. Trots det var lektionen inte så lovande, men det går bättre och bättre. Han får nog plugga extra under sitt lov, om han inte ska halka ohjälpligt efter.

Annons

Redan den första enkla övningen ”Uppföra sig ordentligt när man är kopplad”, gick inte så där lysande. Jag har försökt klargöra för Charlie, att han inte kommer längre än vad kopplet är långt. Fast det hjälper inte. Han går ständigt flåsande med en hårt spänd lina.

Moment två under gårdagens lektion gick lysande. Det var den där vanliga grundläggande ”Stå upp på en sten och tigga godis”. Ibland är Charle riktigt läraktig, måste jag tillstå.

Att han sedan fuskade grovt när vi övade ”Att synas bra i en mörk skog”, kan jag nästan förlåta honom. Det är inte lätt att synas om man är alldeles kolsvart. Charlie hade tagit på sig en fluorescerande gulgrön väst, så han lyste upp hela skogen. Jag lyste upp samma skog med min skönhet. Fast han syntes bra, det kan jag inte förneka.

Det som är svårast för Charlie är att sansa sig lite. Bara ta det lugnt. Därför var han inte i närheten att klara den, som jag tycker enkla övningen ”Stå på marken med alla fyra tassar och nosa”. Trots att jag visade precis hur man ska göra, så trodde Charlie att han skulle stå och studsa med nosen i luften. Mycket träning återstår, innan Charlie klarar av denna basövning. Vad är det som är så svårt?

Nu hoppas jag att Charlie lägger manken till och tränar de moment som vi har gått igenom. Han har ju ett helt vinterlov att förbättra sig.

För övrigt vill jag än en gång påpeka, att Charlie och jag bara är goda vänner. Fast han tar mina ben när han besöker mig. Jag bara lånar hans, när jag besöker honom.

Hej så länge

Vaira

Det här går ju inte så bra. Man ska inte försöka att backa ur kopplet. Dessutom behöver inte kopplet alltid vara sträckt.

Det här går ju inte så bra. Man ska inte försöka att backa ur kopplet. Dessutom behöver inte kopplet alltid vara sträckt.

Detta är kanske Charlies bästa gren. Att stå upp på en sten och tigga, det klarar han galant. Om inte husse hade haft kameran på manuellt, så hade han kanske klarat att ta en bra bild också, men jag hoppas ändå att du ser.

Detta är kanske Charlies bästa gren. Att stå upp på en sten och tigga, det klarar han galant. Om inte husse hade haft kameran på manuellt, så hade han kanske klarat att ta en bra bild också, men jag hoppas ändå att du ser.

Charlie var tvungen att ta till fusk för att synas i skogen. Men det gör inget, för huvudsaken är ju att han syns. Jag syns naturligt, särskilt när jag vänder min vackra rumpa mot betraktaren.

Charlie var tvungen att ta till fusk för att synas i den mörka skogen. Men det gör inget, för huvudsaken är ju att han syns. Jag syns naturligt, särskilt när jag vänder min vackra rumpa mot betraktaren.

Nej, det går inte. Alla fyra tassarna och nosen ska vara på marken, när man ska nosa reda på saker och ting. Charlie bara studsar. Gör man som Charlie, så missar man många av skogens intressanta dofter.

Nej, det går inte. Alla fyra tassarna och nosen ska vara på marken, när man ska nosa reda på saker och ting. Charlie bara studsar. Gör man som Charlie, så missar man många av skogens intressanta dofter.

(46)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar