Annons

Annons

Letade efter saker – fann våren

I den här slyskogen har jag fyndat tre älgar en gång, fast det är ovanligt. Det är betydligt mer frekvent att hitta rådjur eller harar.

I den här slyskogen har jag fyndat tre älgar en gång, fast det är ovanligt. Det är betydligt mer frekvent att hitta rådjur eller harar.

Varje gång jag är ute och går, så letar jag. Jag letar efter roliga saker. Det kan vara saker som går att tugga på, eller saker att springa efter eller att få upp i något träd.

Idag är ett bra exempel vad jag kan leta efter och vad jag finner. Först, när jag var i skogen, så letade jag efter någon motionskamrat. Igår fann jag till exempel ett rådjur, som ville ut och springa med mig (fast husse avbröt den glada leken). Fastän jag spanade ordentligt idag, så hittade jag varken rådjur, älgar eller harar. Inte ens en ekorre att skälla upp i ett träd hittade jag.

Annons

När jag kom upp på vägen, övergick jag till att leta saker. En del saker kan vara väldigt dekorativa, som den lilla sked i äkta plast som jag fann. En sådan sked skulle inte bara pryda ett dike, utan även varje hem. Det är ju naturligtvis inte bara vägen som ska avsökas. Dikena är nog så viktiga och de utgör också en större utmaning. Det gäller att leta noggrant bland fjolårsgräset och under täta granar.

En del saker är så pass stora, så de klarar även en nybörjare av. Ta som bra exempel den bilkylare som jag hittade. Jag hade hoppats att min husse skulle ta med den hem, men det gjorde han inte. Men den värdelösa spelkupongen och den fina skeden tog han minsann. Fynden slängde han i soptunnan när vi kom hem. Det var tacken.

Men vet du vad jag fann hemma? Vid min Agnes leksuga hade våren kommit. Den hade anlänt i små gröna skott, som så småningom ska bli snödroppar, enligt min husse. Vi får väl se hur det går med det. Det finns ju knappt någon snö kvar.

Hej så länge

Vaira

En så vacker sked jag fyndade i diket. Husse lade den i en bajspåse, utan bajs, som hamnade i soptunnan när vi kom hem. Det är tacken när jag genom fina fynd försöker försköna hemmet.

En så vacker sked jag fyndade i diket. Husse lade den i en bajspåse, utan bajs, som hamnade i soptunnan när vi kom hem. Det är tacken när jag genom fina fynd försöker försköna hemmet.

Att leta saker kräver yttersta noggrannhet. Vem vet vad som kan finnas under några grangrenar. En skatt kanske? Eller harpluttar, som är goda som snacks så här en lördag.

Att leta saker kräver yttersta noggrannhet. Vem vet vad som kan finnas under några grangrenar. En skatt kanske? Eller harpluttar, som är goda som snacks så här en lördag.

Jag tycker minsann att jag hade gjort mig förtjänt av godis, när jag hade fyndat denna vackra bilkylare. Godis fick jag, men min husse lämnade kvar denna tjusiga pjäs på fyndplatsen.

Jag tycker minsann att jag hade gjort mig förtjänt av godis, när jag hade fyndat denna vackra bilkylare. Godis fick jag, men min husse lämnade kvar denna tjusiga pjäs på fyndplatsen.

Inte vet jag säkert, men jag tror inte att det var någon vinst på den här lappen. Den fick i vilket fall som helst göra sällskap med plastskeden i bajspåsen, den utan bajs alltså.

Inte vet jag säkert, men jag tror inte att det var någon vinst på den här lappen. Den fick i vilket fall som helst göra sällskap med plastskeden i bajspåsen, den utan bajs alltså.

Min Agnes hon kan minsann. Dessa blivande snödroppar, spirar så vackert vid min Agnes lekstuga. Fast vi ska se om de utvecklas till några blommor. Det finns ju ingen snö kvar. Kanske kan de bli gräsdroppar?

Min Agnes hon kan minsann. Dessa blivande snödroppar, spirar så vackert vid min Agnes lekstuga. Fast vi ska se om de utvecklas till några blommor. Det finns ju ingen snö kvar. Kanske kan de bli gräsdroppar?

(58)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar