Annons

Annons

Livet traskar på i mitt nya land

Jodå. Resan till mitt nya hemland gick bra. Inte ens i Tyskland var det några köer att prata om. Först åkte vi bil, sedan sovfärja och sedan bil igen. Vi bodde på hotell också, där husse sin vana trogen tog min säng. Sen åkte vi bil en dag till.

Skogen här går inte av för hackor precis. Det sjunger många fler fåglar här, än vad det gör i min förra skog. Det känns också lite muntrare med löv än med barr. Kanske. Fast det är varmare i skogarna här. Sedan är det alltid roligt att ha med min Agnes.

När vi kom fram till Aurignac, så såg huset ut som en byggarbetsplats när vi öppnade dörren. Det kan bero på att det är en byggarbetsplats. Det var väldigt långt ifrån ett palats. Ett av de sex rummen var möblerat till ett kombinerat sovrum, kök, matrum och arbetsrum. Det var min Agnes och min Sabrina som hade gjort det. Vi har till och med kylskåp till min mat. De är så duktiga och snälla.

Annons

Min husse klagar att det inte finns vatten, kök eller toalett. Fast han ljuger. Jag har vatten i min vattenskål och toalett finns utanför på gräsmattorna. Jag begriper inte varför han gnäller. Själv använder han inte de fina gräsmattorna, utan han frekventerar de kommunala faciliteterna (=toaletterna). Tvättar sig gör han på innergården under en campingdusch, som min Agnes och min Sabrina har skaffat. Jag förstår inte varför han klagar.

Två gånger har jag varit på restaurang, vilket har varit väldigt lukrativt för mig och min alltid tomma mage. De har god mat här.

Vi har även promenerat ännu en av mina nya stigar. Den här var sex kilometer lång. Många långa och branta backar var det. Det är nyttigt för min husse säger min Agnes.

Arbetet med huset fortskrider. Igår bytte de fyra fönster. Nu är det bara ett fönster och två dörrar kvar. Målarna spacklar och målar. Snickarna fixar till innertaken. Det är ett liv och ett kiv dagarna långa.

Igår var vi också i Toulouse och köpte handfat och toastolar och valde ut kakel till badrummen tillsammans med byggmästaren, så nog har jag att stå i. Min husse köpte också en palm på IKEA. Den står ute nu. Den är riktigt fin.

Jag har dessutom talat om för inte mindre än fem hundar, vem det är som bestämmer i Aurignac. Det är lika bra att vara hård och bestämd från början, så det blir lite ordning här i stan.

Du ska veta att vi inte har något Internet, så det kommer att vara lite knackigt med rapporterna.

Hej så länge

Vaira

Idag var min Agnes mycket duktig och min husse mindre duktig. De ägnade sig åt att skruva ihop badrumsskåpen, som de hade köpt på IKEA och Castorma. Jag kommer att ha en toalett, ett badrum och ett kombinerat dusch och toalett. Det innebär att två kan kissa samtidigt, en kan bada och en kan duscha och tre stycken kan samtidigt stå och tvätta händerna.Det är min Agnes och min Sabrinas rum vi är i.

Min Agnes håller i byggmöte tillsamman med byggförmannen och målaren, samtidigt som fönstermontören står och skruvar i bakgrunden.

Det blir nog inte den här veckan som jag och min husse flyttar in i vårt blivande sovrum. Jag tror inte att det räcker med att måla tak och väggar, utan att det behövs städas lite på golvet också för att bli trivsamt.

(116)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar