Annons

Annons

Livsfarligt när mitt kök kom

Min husse har haft lite hjärtinfarkter och gjort en svår hjärtoperation, så han lever på lånad tid. Att i ett sådant läge göra som IKEA gjorde igår, är inte försvarbart. De kom nämligen med mitt kök när de hade sagt att de skulle komma med mitt kök! Min husse blev naturligtvis svårt chockad av detta helt oväntade tilltag. Sådant kan vara livsfarligt. Som tur var så överlevde min husse den omskakande upplevelsen.

Se där! Där kommer min diskmaskin. Äntligen kanske jag kan få en ren matskål. Min husse är inte så vass på att diska för hand, nämligen.

Först ringde vår vanliga transportfirma i onsdags, efter att de inte hade kommit i onsdags, troligen efter ordentliga hot från IKEA, och sade att de hade för avsikt att komma på lördag. Dock inte hur dags. Detta berättade min Agnes för IKEA:s Marion, som troligen finns i Paris.

Annons

Igår fick så min Agnes mail från Marion, som sade att köket kommer i kväll (alltså igår). Tiden ändrades en gång, men se den nya tiden höll de. Klockan 19.40 ringde det på dörren och där var köket.

Vad min husse tror, utan att veta riktigt säkert, är att det inte var samma transportfirma. De tidigare gångerna har de haft omärkta lastbilar, den här gången var det en märkt skåpbil.

Att vi sedan fick det till 134 paket, när det borde ha varit 139, kan ha flera orsaker. Jag och min husse kan ha räknat fel. Det kanske fattades fem paket, men alla spisar och ugnar och diskmaskiner var med. Vi får se på måndag.

Förresten så har snickarna ringt och sagt att de kommer på måndag, så det är väl nästan så att man kan tro det. Fast bara nästan, för det gäller ju IKEA som inte ens har kokpotatis till köttbullarna. Det är inte ens säkert att de har potatismos, utan bara pommes frites.

Hej så länge

Vaira

Det lönar sig att sitta vakt hela dagen i dörren. Hade jag inte gjort det, så hade de inte kommit med mitt kök. Fast jag tror att det var en annan fraktfirma som skötte transporten den här gången och att allt ordnades från Paris. Att de är bättre på transporter än Toulouse förstår man. Annars hade inte alla delarna till Eiffeltornet varit framme där än.

Försök och räkna alla små påsarna själv. De bara föll ut över golvet från den trasiga kassen. Det finns möjlighet att räkna fel antal paket. Det skulle vara roligt att veta vad den kassen har varit med om de senaste veckorna.

Lite transportskador var det på ugnen, men hur allvarligt det är vet jag inte. Min husse vill inte öppna emballaget utan vittnen, alldenstund han inte vill bli beskylld för att ha saboterat för skandalföretaget.

(152)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar