Annons

Annons

Luftigaste festsalen i Aurignac

Det är sunt och friskt med luft, men det måste vara måtta med allt. Ta som exempel festsalen i Aurignac, Salle des Fêtes. Efter branden för drygt ett år sedan, är den inte var den var en gång. Alla orter i Frankrike med självaktning, har för övrigt en Salle des Fêtes, men hur är det med Aurignac?

Nog för att det skulle vara en riktig fest i Aurignac, om jag kunde stå på scenen här i festsalen. Nu gör jag ju det, men det finns ju inga som kan se och njuta av mig, för Salle des Fêtes i Aurignac är stängd och utbrunnen. Väggen till vänster är den medeltida stadsmuren. 

Varför det började brinna i Aurignacs festsal, det kan man ju undra. Varför man efter ett år inte har gjort mer än röjt, kan man också undra. Inte för att jag vet vad det var för fester där, men senaste året har de fått hålla fest någon annan stans.

Annons

Vad man kan säga om denna arkitektoniska pärla i den medeltida delen av staden nu, är att lokalen nu är ljusare och luftigare än innan branden. Det blir gärna så när taket är borta. Fast om det skulle komma lite regn, så skulle alla festdeltagare bli väldigt blöta. Det är nog därför det inte festas där.

Vid min inspektion, så verkade det som om det bara är taket som saknas. Årets blöta väder har tvättat bort alla sot. Elen kan kanske också vara läge att byta, men sedan så kan det bli full fart igen.

För övrigt är det musikfest i morgon, men det är uppe på slottsgården, som inte ligger så långt från festsalen. Vädret ska bli sådär, så vi får se om vi går dit. Det är också springtävling i morgon. Det är nog skönare att springa i år, när det är omkring 20 grader. Förra året var det 35 grader varmt. I skuggan. Min husse och jag sprang inte förra året, men i år ska vi inte heller springa.

Idag får du se lite unika bilder inifrån den brunna festsalen. Min husse och jag var nog lite busiga när vi gick in där, men det var inte vi som hade sönder avspärrningsbanden.

Hej så länge

Vaira

Dessbättre skadades inte byggnaden så mycket. Lokalen ligger fortfarande kvar jämte den gamla stadsmuren. Arkitekten har här kombinerat den medeltida staden med ett modernt grisstall på ett föredömligt sätt. Tänk vad arkitekter kan!

En stol finns ju kvar i alla fall. Dessutom finns det massa bänkar kvar också. Men var är alla bord? Blev de lågornas rov för ett år sedan?

Min husse, som är i städtagen, tror att baren skulle behöva en avputsning innan ölet och vinet kan flöda igen och kassalådan fyllas med massa euro.

Tänk dig hela lokalen full med bord och ätande glada människor. Då skulle en västgötaspets gå runt bland borden och få lite smakprover av både det ena (korv) och det andra (en köttbit). Det behövs en uppryckning här.

Inte för att jag kan tolka detta som avspärrat. Det är en tydlig öppning i staketet för gående och plastbanden ligger bara som dekorationer här och där. Om man gå in genom valvet och tar till höger och sedan vänster, så kommer du till stora salen.

(43)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar