Annons

Annons

Lyckan varade inte beständigt

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: man ska inte räkna ut något, för det blir ändå aldrig som man trott. Detta gäller speciellt om man har med IKEA att göra. Nu är det den dyra diskmaskinen som bråkar. Eller bråkar är att ta i. Det kan den ju inte. Den är ju död.

Så här lycklig är min husse när han tänker på hur bra IKEA är när det gäller kök. Nu är det bekräftat att det inte bara är servicen som är bortanför allt tänkbart, även kvalitén krälar på en bottennivå.

Tanken vi hade var att vi skulle packa upp flyttkartong efter flyttkartong med grejer till köket. Porslin kan vara bra att ha att fördiska på. Stekpannor kan man steka köttbullar i och i kastruller kan man göra bearnaisesås, som är synnerligen fördiskbart.

Annons

Innan vi placerade allt i skåp och lådor, så tyckte vi att det var bäst att diska allt. Nu har vi ju en på grund av tillverkningsfel av IKEA icke godkänd diskho, men vi har inget varmvatten. Därför är en diskmaskin alldeles utmärkt att ha. En fungerande diskmaskin. Vi var så lyckliga över att vi hade en så fin diskmaskin.

Visserligen är vår diskmaskinmaskin rejält tillbucklad både här och där, men trots det hade både min husse och jag en vag förhoppning om att den skulle hålla mer än tio diskar. Om det är standardhållbarheten på en diskmaskin från IKEA, så blir det ganska dyrt nöje att diska. Eftersom maskinen kostade 699€, så blir det ungefär 700 kronor per disk.

Grejen, eller om det var en makapär, som gick sönder betingar sannolikt ett tillverkningspris under 10 öre. Genom att göra en extrasvag konstruktion som inte håller, så har man säkert sparat in 2 öre per diskmaskin för 7.000 kronor.

Min Agnes och min Sabrina är i Spanien och semestrar sig. Eftersom varken jag eller min husse är några fenor på franska, så ska vi skriva till Marion, hon som fick fart på IKEA i Toulouse som hade gått i ide. Hon kan engelska. Vi får se om hon kan hjälpa oss.

Eftersom diskmaskinen var så himla bucklig, så ska den bytas ut i alla fall. (Det är tur det, så det inte blir någon diskussion vems felet var. Garantier brukar ju inte gälla om något går sönder.)  Men nu rör det sig om IKEA, så det kan ta månader, innan vi kan maskindiske igen.

Själv övervakar jag tvätt och torktumling. Maskinerna som sköter det beställdes av CDiscount och kom precis när de hade lovat, liksom kylen/frysen gjorde tidigare. Under tiden jag tittar på den snurrande tvätten, så tänker jag på hur gott det skulle vara att fördiska om IKEA hade kokpotatis till köttbullarna i Toulouse.

Hej så länge

Vaira

Maskinen är laddad med ny disk, som skulle sättas in i det vita skåpet i matsalen när den hade diskats. Fast det blir nog inget med det, eftersom diskmaskinen gick sönder när min husse skulle stänga luckan.

Den här lilla grejen till vänster ska sitta i skåran i den lilla grejen till höger. Det gör den inte, eftersom den gick sönder av någon anledning. Sitter den inte där den ska, så fungerar inte diskmaskinen. Den är alldeles död.

Kan man inte pilla in den där den ska sitta och sedan stänga försiktigt? Nej, det kan man inte, för man kan inte stänga. Så kan det bli. Dock är diskmaskinen ganska dekorativ, men fullständigt värdelös.

Här sitter jag och filosoferar under tiden som tvätten snurrar runt i maskinerna. Det är köttbullar, sås, potatis och lingonsylt jag filosoferar om. En sak bland många, många, som IKEA i Toulouse inte klarar av.

(88)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar