Annons

Annons

Månadsjubileum i Aurignac

Tänk att jag redan har bott en månad i Aurignac. Vilken ynnest för de tidigare invånarna i denna stora stad. Naturligtvis har jag blivit allmänt känd bland befolkningen, fattas bara annat. De ordnade ju till och med en musikfest, så att alla skulle få träffa mig. Dock kan jag inte säga att jag känner alla. Än.

Under den månad jag har bott här, så har själva Aurignac inte förändrat sig. Storstaden ser likadan ut när jag går min morgonpromenad nu, som den gjorde när jag kom hit. Men i mitt palats har det hänt lite.

Mitt palats andra våning skulle hava varit klart den första juni. Jag kan konstatera att inget rum är klart än, men lite har det allt hänt. Min husse har fått sitt efterlängtade rinnande vatten inomhus och inte bara tvärs över gatan. Dessutom har han fått en toalett. Varmvatten ska han få på onsdag. Förra onsdagen visserligen, men det finns tydligen en plan att få igång pannan i alla fall.

Annons

De flesta tak är nästan färdiga och det flesta rum är nästan färdigspacklade och grundmålade. De flesta gipsskivorna är också uppsatta i tak och väggar. Vad kan man mer begära?

Min vilobalkong har fått ett bord och jag har fått en fin säng i Aurignacgrönt.

Dessutom har min Agnes satt upp en brevlåda och det har börjat komma post också. Men Internet har vi inte.

Som du ser går det framåt, om än inte med stormsteg. Mitt palats kanske blir färdigt till jul?

Hej så länge

Vaira

På vilobalkongen mot min palatspark, har jag fått en fin säng i Aurignacgrönt. Min husse har fått ett bord från ett secondhandställe, som min Agnes och Julia fyndade. Balkongen är vår temporära matsal och vårt vardagsrum.

I badrummet kan numera min husse ta uppfriskande och fostrande duschar i rinnande kallt vatten. Det är ett trevligt framsteg, men tanke på att det är minst 30 grader om dagarna. Kaklet kommer upp på torsdag. Förra torsdagen.

I matrummet är väggarna grundmålade och taket målat. Den stiliga takkronan ska bytas ut påstår min husse. Huvudsaken är väl att den lyser?

Det var meningen att vi skulle ha det här golvet. Kommer de någonsin att lyckas med att göra det fint igen, eller måste det bli nytt golv? Vem vet?

En fin brevlåda har vi minsann. Det var min Agnes som satte upp den, med lite hjälp av min husse. Naturligtvis var jag arbetsledare. Vi har redan fått post både från Frankrike, Sverige och USA. Svalorna som bor på mitt hus har också markerat revir på brevlådan.

Stora tv-rummet mot min palatspark är numera grundmålad och taket är målat vitt mellan bjälkarna. Det blir nog jättefint, bara det kommer in en tv-soffa, som jag kan ligga i. Det ska in ett nytt golv också.

Palatsparken är väl inte så palatslik än. Så fort min husse och min Agnes städar undan lite skräp, så kommer det ut nytt. Nu har de gett upp och väntar tills allt är klart. Men det finns en palm.

(84)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar