Annons

Annons

Marknaden – inte bara skvaller

Varje lördag är det marknad precis nedanför där mitt palats ligger. Dit går man för att träffa folk och ta en fika. Fast man går också dit för att handla produkter från den omgivande landsbygden.

Marknaden i Aurignac är ett utmärkt ställe att träffa nya och gamla bekantskaper, för att ta sig en pratstund. Har man tid, vilket man har, så kan man ta sig en fika eller en matbit. Det finns två ställen som du ser. En stor och en liten.

Lördagar är enda dagen det kan vara svårt med att hitta en parkeringsplats utanför mitt hus. Marknaden i min stad Aurignac drar nämligen folk. Kanske inte som Adelövs marknad, men där har de ju bara marknad en gång per år.

Annons

Vad kan man då köpa på min marknad? Jag har gjort en liten bildkavalkad, så du kan se vad som finns att tillgå. Ibland kan man till och med köpa sängar och pannor, men de var inte där igår. Annars är det bara lokala bondgårdar som kommer dit med sin honung, ostar och annat gott. Titta själv på alla bilder, så får du se.

Hej så länge

Vaira

Naturligtvis kan man köpa blommor. Det gäller att köpa många, för Aurignac är med i en tävling där det ska bedömas hur fina blommor det finns i stan. Min husse har inga blommor mot gatan. Än. Fast jag ska nog ändra på det, för jag vill inte skämmas.

Hemmaodlade grönsaker skulle inte vara fel att ha på tallriken för feta personer (=min husse). Fast han köpte inga, med ursäkten att vi inte har något kök. Svepskäl, skulle jag vilja säga.

Är du intresserad av hälsosamt och hembakat bröd, så finns det att köpa på marknaden. Jag tycker nog att det ser ganska gott ut också.

Är du intresserad av ohälsosamt och hembakat bröd, så finns det att köpa på marknaden. Jag tycker nog att det ser ganska gott ut också.

Sylter, sirap, marmelader och mjölk i lösvikt direkt från kornas spenar, kan man också köpa och stoppa i sin kasse. Fast vill du ha mjölk, så måste du ha med en egen flaska.

Fiskar finns det många olika sorter. Det finns fiskar med många armar och bläck och det finns fiskar utan både armar och bläck. Isen är nog inte till salu. När vi får ett kök, så ska min husse köpa en fisk.

Här brukar vi köpa oss en getost ibland. De är jättegoda, men ganska dyra. När Ola var här, så satt Ola och min husse och smaskade på ost som var köpt här på min balkong.

Detta är ett klart spännande stånd. Här finns det mycket att köpa, men min husse skyller som vanligt på att han saknar kök. Svepskäl, skulle jag vilja säga. Jag kan äta köttet som det är.

Eftersom vi bara är ett par mil från Spanien, så kan man köpa spansk mat också. Fast min husse har inte köpt något än, men han kanske dräper till nästa lördag. Vem vet?

Här tycker jag nog att min husse skulle satsa några euro. Tänk vilka utmärkta tuggben de korvarna skulle bli. Och de stora skinkorna, skulle jag också kunna ligga och gnaga på i många, många timmar.

(102)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar