Annons

Annons

Marodörer härjar fritt i min skog

Visserligen är de suddiga, men du ser marodörerna lysa bakom mig. Det beror på att de har likadana västar som Charlie. Fast de går inte i min hundskola, om du trodde det.

Det väsnades i min skog så till den vida pass, att jag tänkte ställa in min morgonpromenad igår. Det var likadant idag. Det är marodörer som härjar fritt. De sågar ner det ena trädet efter det andra. Dessutom är de farligt nära min hemliga stig.

Annons

Hur kan sådant här få hända, frågar sig vän av ordning (=jag Vaira). Den korta stund jag har kvar här i mitt rivningshus och min skog, så skulle väl skogen kunna få vara i fred. Jag trodde att det bara var huset, som skulle rivas. Det var också bestämt att det skulle ske efter att jag hade flyttat ut. Både min husse och jag tyckte att det skulle vara bäst så. Fast det var ingen som sade att min skog också skulle rivas. Dessutom innan jag har flyttat.

Stockarna hopar sig vid min väg och skogen blir glesare och glesare. Snart är det väl bara en pinne kvar. Tänk om jag inte kan gå på min stig mina sista månader här. Det är att förstöra mina ljusa minnen från mina promenader.

Det värsta är nog att granen, som föll omkull den där dagen det blåste så mycket, riskerar att styckas upp enligt min husse. Var någon stans ska jag öva hopp med Charlie då, när jag har lektioner i min utmärkta Hundskola för Dummies?

Till yttermera visso så är just det granen utmärkt att stå på, när jag vill ha en bättre utsikt över nejden. Försvinner den, så kan det ju hända att jag missar att valla någon ekorre eller hare.

Det är nog tur att jag strax flyttar till Aurignac, innan hela grannskapet är jämnat med marken.

Hej så länge

Vaira

Nej, jag känner inte igen spårdoften. Det betyder att det är främmande marodörer som härjar i skogen och drar ut pinne efter pinne. Ska de hålla på tills hela skogen är länsad?

Här avslöjas de. Min husse lyckades fånga dem på bild, när de sågar sönder träd efter träd. En maskin har de också minsann. Allt försiggår under ett fasansfullt oväsen. Inte ens de skränande vårfåglarna lyckas överrösta maskinerna.

De väsnas så mycket i skogen, att de stackars fåglarna tappar vingarna. Trots att den är utan vingar, så flyr den här gulsvarta gråsparven från den förr så lugna skogen. Du ska veta att det inte är lätt att flyga utan vingar, så den måste vara mycket rädd.

Granen, som föll omkull den där dagen det blåste så mycket, är inte bara bra för att öva Charlie att hoppa på ett elegant sätt. Den är också alldeles utmärkt att använda som utsiktsträd när jag ska spana. Nu tror jag att mitt omkullfallna träd kan vara i farozonen.

(40)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar