Annons

Annons

Massa saker – ingen vallning

Så var det åter dags för en festhelg. Det har vuxit upp en tältstad på museets parkeringsplats. Inne i tälten kan man köpa korv. Man kan även få smakprov på korv. Min husse köpte ingen korv, men han smakade på flera olika sorter, den snåljåpen.

Vad finns det för anledning att massa höns, får, getter, grisar och ankor på en mässa, om man inte får valla dem? Ett helt misslyckat och onödigt inslag, om jag får säga vad jag tycker.

I stan händer det inte så mycket än, som jag har sett. Vem vet, det kanske är något på gång lite senare.

Däremot nere vid museet kan man köpa till exempel korv. Det finns ost och armagnac också, för den som inte är lagd åt korvhållet.

Annons

Däremot förstår jag inte varför de ska släpa dit höns, grisar, gäss, höns, får och getter, när man inte får valla dem. Det verkar helt onödigt att ha dem i en liten hage, bara för att titta på dem och bli frestad att valla.

För den som så önskar, så kan man också köpa lite hantverksalster. Det kan vara stickade tröjor eller varma angorasockor. Fast jag tycker det verkar onödigt att köpa sockor, när man istället kan sats pengarna på korv.

Sedan finns det massor med olika blommor också, som man kan köpa om man vill ha fint hemma. Det ville inte min husse. Han gick däremot och slängde lystna blickar på guldfiskarna, som simmade i ett akvarium och i en plastbalja. Dessbättre har han ingen damm, så han sparade lite pengar där.

Min Agnes och min Sabrina kom just nu. Jag ska se om jag kan få med dem till mässan, eller vad det är. Har man ett sådant tillfälle som idag, så bör man nog köpa lite korv, tycker jag bestämt.

Hej så länge

Vaira

Det hade inte kommit mycket folk än, när vi var där. Det kan bero på att vi var där lite före öppningsdags. Jag stirrar på korven, den lilla flickan stirrar på mig och min husse stirrar på armagnacflaskorna. Alla har vi våra olika intressen.

I rondellen är det inga bilar som kör runt, runt idag, men väl massa blommor som står alldeles stilla. Det är så det kan vara när det är marknad, eller vad de nu kallar det.

Att här finns det massor med olika ostar. Finns det ostar så finns det bröd och vin. Det är så det är här i Frankrike.

Detta var min husses favoritstånd. Här kunde man köpa olika årgångar av Armagnac. Den ena dyrare än den andra. Fast min husse har redan en liten flaska, fast den är från 1904. Den dricker han aldrig från.

Detta var mitt favoritstånd. Det var inte de stickade kossorna jag suktade efter, utan korven i de fina korgarna. Jag fick smaka ett par olika sorter. Alla var bäst.

Hade min husse bara haft en damm hemma, så hade han säkert dräpt till med att köpa ett par präktiga guldfiskar. Han saknar sina guldfiskar från Hätte. Det är Micke som har dem nu i sin damm. Guldfisksoppa går inte av för hackor, tror jag. Varför ska man annars ha guldfiskar? Det går ju inte att konversera med dem.

Ännu ett bevis på att det stryker omkring katter som spionerar på mig. Varför ska annars katten gömma sig under en bil och stirra på mig, när jag är på väg till helgens begivenheter? Jag undrar bara vem som har skickat katterna.

(53)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar