Annons

Annons

Matta och pussar med Agnes

När min Agnes kom igår, så ville hon först sitta i min tv-soffa och dricka lite kaffe och äta en smörgås tillsammans med mig. Det fick hon gärna, bara jag fick lite pussar och en smakbit av smörgåsen. Sedan gav vi oss på mattan. Min Agnes behövde min hjälp.

En kopp kaffe och en Vaira-puss är precis vad en Agnes behöver en torsdagsmorgon. Ser du att min Agnes får en puss? Tittar du noga så ser du min nos precis vid min Agnes mun. Så kan det bli i en tv-soffa i ett palats i Aurignac.

Nu kan jag berätta hur man gör en matta fin. Man dammsuger först baksidan. Det klarar en Agnes själv, utan assistens från en västgötaspets. Sedan dammsuger man framsidan. Det är också en sak en Agnes klarar utan att en västgötaspets umgås med en väsnande dammsugare.

Annons

Sedan kom det roliga, där jag var med och hjälpte till och framför allt ledde arbetet. Min Agnes snöade med skum på mattan. Sedan kröp hon omkring på samma matta och svampade. Sen var det snödags igen. Så höll vi på länge och väl.

När hela mattan var klar, så var det dags för en promenad i parken. Det var min husse och jag som promenerade. När vi kom tillbaka, så höll min Agnes på med den misslyckade lunchen. Endiver och äpplen och vinägrettsås är ingen mat, enligt min åsikt. Äpplen utan vinägrettsås är dock ätbara.

Ja, jag avstod från fördisken, för nu var det dags för en längre promenad. Mattan skulle nämligen torka. Vi gick den övre museistigen, där även min Agnes kunde förundras över dammen som hade förökat sig. Mer om detta under i morgon.

När vi kom hem, så dammsög min Agnes sin matta igen. Fina finmattan hängde hela tiden på balkongen och vädrade, om du undrade.

När mattan var dammsugen, så tvättades den med en grej som sprutar ånga. Nu var mattan riktigt fin.

Med hjälp av min hjälplöse husse, så flyttade vi tillbaka soffa, bord och fåtöljer. Min husse och min Agnes kånkade och jag dirigerade bärarna.

När allt stod där det skulle, så kunde min Agnes och jag provsitta soffan. Det var verkligen trevligt att sitta i den, med en så fin matta under sig.

Gårdagen blev riktigt rolig. Idag får vi se vad som händer. Det kan bli roligt idag också, för snart kommer min Agnes.

Hej så länge

Vaira

Dammsugning av mattor är inget roligt, så den finns inga bilder på. Dammsugaren och jag är väl inte direkt ovänner, men vi är inte riktigt kompatibla. Istället får du se hur min Agnes gnuggar mattan med en svamp, under min ledning förstås.

Nej se det snöar i Aurignac. Nu har du sett bildbevis på det. Fast det är något skumt med snön, för den påminner om skum. Fast mattan blev renare även om många fina dofter försvann. Min Agnes tycker att den luktar fräschare. Jag vet inte det, jag.

Fina finmattan var ganska ren, så den bara dammsögs. Sedan fick den hänga ute på min balkong och vädra hela dagen. Nu är den färdigvädrad, men var ska den vara? Det vet vi inte än.

Se så fin det blev när möblerna flyttades tillbaka på den nya deponerade mattan. Som du ser, så är det lite kvar att göra i salongsdelen i mina flickors rum. Den stora spegeln vid öppna spisen ska sättas upp, golvlampan som min husses pappa, tillika min Agnes farfar, har gjort ska göras i ordning. Fast visst börjar det se färdigt ut?

(61)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar