Annons

Annons

Men är du inte riktigt klok?

Hur tror du att jag ska kunna hinna blogga idag. Huset ser ut som en katastrofvind har svept fram. Gästsängen är inte ens bäddad. Det är inte vilken dag som helst idag. Det är nämligen dagen då Charlie ska komma, så hur kan du förvänta dig ett blogginlägg då? Är du inte riktigt klok?

Hit, till min bestämmandering, ska jag ta Charlie en dag. Den ligger jämte floden på djungelstigen. Du kan se bron till vänster. De här stenarna har invånarna här lagt dit inför min flytt till Aurignac, så de kan sitta runt mig när jag sitter och bestämmer viktiga saker i mitten. Det här var mitt emellan.

Jag vet inte var de finns, min resursfamilj och Charlie. De sade igår när de ringde, att de var nära Clermont-Ferrand. Är det verkligen en ort? Jag tycker det låter mer som en skamlig sjukdom. Jag vet bara att de nog ska komma idag. Jag har ingen aning om hur dags. De har sagt sen eftermiddag, men de har kanske tagit intryck av fransmän redan, så man kan aldrig veta. Så nu är det i vilket fall som helst bråttom.

Annons

Huset måste dammsugas hjälpligt. Mina senaste märgben måste gömmas. Klotången måste gömmas, för jag är väl förtrogen med min resurshusses böjelser för kloklippning i tid och otid.

Jag får naturligtvis se till att äta upp min mat ordentligt. Visst, jag delar gärna med mig, men helst då till mig själv. Charlie får väl egen mat. Han kan dricka av mitt vatten.

Nu ska det bli spännande att se vad Charlie tycker om mitt palats. Ödmjuk som jag är, så vill jag naturligtvis att han tycker att det är så överdrivet fint, så han blir väldigt avundsjuk. Jag skulle förstå honom så väl, om han också skulle vilja ha ett presidentpalats i Aurignac.

Eftersom jag inte har några bilder, då jag har så bråttom att städa och plocka, så slänger jag in lite bilder på fågel, fisk och mitt emellan, som min husse fotograferade igår.

Imorgon får du veta vad Charlie tycker om mitt nästan renoverade presidentpalats. Jag kanske ska bjuda resursfamiljen på köttbullar, gräddsås, lingon och kokt potatis i kväll. Det är en av de många saker IKEA i Toulouse inte klarar av.

Hej så länge

Vaira

Eftersom min husse hade med sig sin vattentäta kamera och vattnet var klart i den lilla dammen i skogen, så skulle han fotografera fiskarna. När de fick se min husses orange kamera, så gömde de sig genast bakom den täta växtligheten. Det här var fisk.

Om du vill veta hur rondellen nere vid museet ser ut, så kan du se det nu. Det är nämligen den som är på bilden. Bakom ser du skylten för nästa helgs begivenhet i Aurignac. Då är det en stor antikvitets och loppmarknad här. Då får jag passa min husse, så ingen köper honom. Han är både antik och ser lite loppig ut. Det här var en mitt emellan till.

Om du går plommonstigen (där man nu bara kan palla fikon och valnötter) en kväll strax före åtta, så ska du titta uppåt. Då kommer nämligen den ena starflocken efter den andra inflygande och ansluter sig till en flock som blir större och större. Helt plötsligt går hela flocken med flera tusen sparvar ner mot sitt sovträd som kamikazepiloter och intar sina sovpinnar under lite pipande. Det vita strecket på himlen är planet från Genève till Madrid. Det här var fågel.

(63)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar