Annons

Annons

Min Agnes målade nära solen

Det var höghöjdsträning igår. Min Agnes klättrade upp på stegen som var så hög som bara den. Hon var så högt upp, så hon var faktiskt riktigt nära solen. Hon nästan brände sig. Fast vi var i grottan också. Där var det svalare.

Här kan du ju se själv att min Agnes målade nära solen. Det var inte konstigt att hon svettades. Bara vid marknivån var det 26 grader, så jag törs inte tänka på hur varmt det var så nära solen där hon var.

Precis som jag förutspådde, så var det full fart igår. Dagen började som vanligt med en kort promenad, för att sedan följas av vila. Klockan 08.27 är det dags att göra i ordning min frukost och ta en lite längre promenad. Det är bråttom hem, för där väntar frukosten.

Annons

Sedan kom min Agnes. Hon var lite sen, för hon hade varit och köpt mer färg. Den köpte hon i den där stora byggvaruaffären jämte IKEA i Toulouse, du vet. De har kakel där också.

Det hade faktiskt blivit dags att ta ut min husse på en kort promenad, så min Agnes och jag gjorde det. Redan smög sig sedan lunchen på. Igår blev det inte pizza, men väl en tarte flambée. Det är samma sak, men inte. God fördisk i vilket fall som helst.

Innan målningen skulle börja, så var det dags att ta ut min husse på en längre motionstur. Denna gång bestämde min Agnes och jag, att vi skulle åka till grottan, som är ett vindskydd. Nu hade vattnet i floden sjunkigt så mycket, så man kunde gå över och på så sätt komma till själva grottan. Jag visade var man kunde gå, så följde de andra efter. Väl i vindskyddet så kunde vi konstatera att det inte fanns något att se, men att det troligtvis var farligt att vara där. Många spöken finns det nog i grottan.

När grottan var utforskad, så gick vi till ängen. Där lekte vi budföring. Jag sprang och min husse och min Agnes stod stilla. Det hade varit bättre att min husse hade sprungit. Han behöver all motion han kan få. Min Agnes såg en orm på vägen till grottan. Den var minst tre meter lång.

Hemma gjordes stegen om så den nästan räckte till solen. Det var min Agnes som raskt äntrade den höga stegen, så hon räckte upp att måla väggen. Min husse som är lite vinglig, gör sig bättre på marknivån.

När klockan i matrummet slog 16.30 avbröts arbetet. Min Agnes skulle bege sig hem till Toulouse för att träna crossfit. Tyvärr fick inte jag följa med, annars hade jag nog gjort stor lycka där. Fast å andra sidan fick jag middag och det var ju inte heller så dumt.

Hej så länge

Vaira

Jag visar var man kan passera den strida floden, som nu har lugnat ner sig betydligt. För en vecka sedan var den de stora stenarna vid sidan av mig under vattnet. Man måste passera floden, för att komma till grottan. Dit får man inte gå, så vi trippade istället.

Vem var det som fick en godis av min Agnes, för denne någon hade visat henne vägen till grottan och skyddade henne mot alla spöken? Jo, det är ju jag, Vaira, ser du väl.

Full fart i gräset. Det är jobbigt att springa där, ska du tro. Jag är på väg mot min husse. Till höger, lång bak, ser du min Agnes som jag just lämnade. Sa jag att ängen går uppför hela tiden?

Under tiden som granntanten hängde tvätt på sitt tak, så slet min Agnes med att måla hennes hus. Eller är det min vägg? Det är inte så mycket kvar nu, som du ser. Idag ska målandet fortsätta där borta där stegen står.

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar