Annons

Annons

Min Agnes och husse gav upp

Efter långa och många resor till diverse loppmarknader, antikaffärer och antikmässan i Aurignac, så gav min Agnes och min husse upp. Det de letade efter var framför allt en tv-bänk, som inte var en ful tv-bänk.

Min Agnes tänker efter hur hon ska göra nu. Du ser på skruvdragaren att hon använde den nyss. Annars hade inte lampan lyst. Ser du att bänken ligger på böcker? Litteraturlista på rätt böcker har du i texten.

De hade varit i Saint-Gaudens och bökat runt på det största diverselager du kan tänka dig. Dock utan resultat. Det enda de har hittat där är ett nattduksbord och en taklampa.

Så i onsdags åkte de till Emmaus utanför Toulouse, som har en stor, stor affär med massa grejer. Även matbord till min paradmatsal och ett garderobsskåp till min husses kläder i mitt paradsänggemak stod på inköpslistan. Dock fanns det inte ens en lämplig tv-bänk, som inte var en tv-bänk. Det var den möbeln som bedömdes som akutast.

Annons

Vad gör man då? Jo, man tar skeden i vacker tass och ställer kosan till IKEA som ligger 10 minuter från Emmaus. Där går man och tittar, ända tills man ser Liatorp. Inte en ort som heter Liatorp, utan en tv-bänk som inte är en tv-bänk.

– Köp den, sade min Agnes till sin pappa.

– Ja Agnes, sade min husse, som gör allt som Agnes säger.

Väl hemma så bars de tunga kartongerna in. I går så var det dags att sätta ihop skåpet. Min Agnes värmde upp med att lägga dit lite golvlister, och gömde på sätt alla sladdarna som ska gå mellan en förstärkare, som ska stå i skåpet, och högtalarna, som ska stå lite här och där.

Sedan gav sig min Agnes i kast med skåpet. Det var många pluggar och många skruvar, för att få ihop alla brädlappar. För att få dit ovansidan, så var man tvungen att lägga skåpet på böcker. Det stod så i bruksanvisningen nämligen.

Jag valde noggrant ut följande litterära storverk från världslitteraturen:

Kulinarisk och Underverk – IKEA (bruksanvisningar på ugn resp fläkt på massor olika språk)

Birgitta i Sverige – Sven Stolpe

Eldvittnet – Lars Kepler

HTML i praktiken – Erik Perjons, Peter Arghe

Hemmets Kokbok – Fackskolan för huslig ekonomi i Uppsala 29:e upplagan 1927

Illustrator CS, Allt i en bok – Adobe Creative Team

Denna mix av god litteratur, lyfte skåpet upp till en exakt lämplig höjd, så min Agnes kunde montera såväl framsida som lite andra grejer.

Skåpet var nu färdigt att ställas upp och min Agnes var färdig att åka till sin Sabrina i Toulouse. Förs satte dock min Agnes och min husse tv:n på plats på dess nya skåp.

– Nu har du bara skåpsdörrarna och hyllorna och lådan kvar, sade min Agnes uppmuntrande till sin pappa, tillika min husse, när hon sade hej då och åkte.

Ja, nu står jag där med ett ännu inte färdigmonterat skåp och en virrig husse. Hur ska det gå? Det får vi se. Tv:n står på skåpet, men min husse har inte hittat sin grej, så han kan titta på svensk tv. Men vi kan titta på fransk tv hela dagarna om vi vill. Sedan ska ju förstärkaren, DVD-spelaren och massa andra grejer kopplas in. Det kommer inte bli lätt.

Hej så länge

Vaira

Det vill jag bara säga, att hade inte jag hållit ett öga på allt, så hade det nog inte gått så bra. Nu är nog det värsta gjort, skulle jag tro.

Som det ser ut just nu. Grejerna på bordet, ska hamna i, eller på, eller under det nya skåpet. Jag får se på bruksanvisningen, så jag kan berätta för min husse hur han ska göra. Om man sätter på tv:n, så kan man se 67 olika kanaler med fransk tv. Fast fjärrkontrollen är borta. 

Här är de böcker man ska ha för att kunna sätta ihop tv-bänken, som inte är någon tv-bänk. Tänk på att skaffa böckerna, före du köper någon tv-bänk som inte är en tv-bänk. Hemmets kokbok kan nämligen vara lite tjurig att hitta hos bokhandlarna.

(81)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar