Annons

Annons

Min Agnes tänker lämna Vaira

Du ser själv hur det ser ut. Garaget är fullt med grejer. Det står möbler utomhus. Inte bara det, det står en cykel också. Tittar du noga, så ser du min Agnes huvud. Jag sköter vakthållningen, så det inte kommer någon tjuv, bandit eller rövare och lägger beslag på min Agnes alla grejer.

Det är inte roligt här. Alla min Agnes grejer (=lådor, skåp, säng och blommor) finns inne i en stor släpvagn. Hon har till och med tagit sin madrass. Vad kommer att ske?

Bilen är också full med grejer. Ett troligt scenario är att min Agnes sätter sig i min bil och åker till den gigantiska katten Diva i Toulouse.

Annons

Kvar här i mitt rivningshus kommer det att finnas en husse (ganska fet) och en Vaira (väldigt vacker). Vi kommer inte att ha tillgång till kollektivtrafik, eftersom min Agnes tänker ta min bil. Hur ska vi klara oss? Min Agnes har ju till och med packat sin cykel.

Hör du en ylande hund häromkring, så är det jag som håller på att svälta ihjäl.

Det var i alla fall roligt den dagen som min Agnes och jag kunde umgås. Visserligen var hon fullt upptagen med att packa. Fast sådant är väl livet. Ständiga besvikelser.

Däremot var det inte en besvikelse när chokladasken med två bitar kvar, helt utan anledning trillade från bordet ner på golvet. Det var jag som fick ta hand om allt och städa upp, eftersom jag var ensam i rummet.

Nu ska jag umgås ytterligare en liten stund, innan min Agnes drar iväg till Toulouse. Fast om man ska se lite positivt på det hela, så kommer jag snart efter. Jag ska ju flytta till Aurignac. Där är det 18C idag.

Hej så länge

Vaira

Multitasking på hög nivå. Min Agnes pillar bort ett fult skydd från skrivbordet, samtidigt som hon pratar i telefon. Jag har min Agnes under uppsikt, samtidigt som jag vaktar vägen. Det är så vi arbetar här, min Agnes och jag.

Det är sommartid nu, så då är vi tillbaka till utemöblerna. Som vanligt pratar min Agnes i telefon, samtidigt som hon pratar med mig. Jag lyssnar till vad min Agnes säger, samtidigt som jag har vägen och fikabrödet under uppsikt.

Igår var min resursfamilj här. De kom med pizza, men fördisken var ynklig. Ett par torra kanter bara. Vi hade betydligt roligare än vad som framgår av bilden. Min resurshusse hade hjälpt till att bära det tunga blå skåpet, som stod utanför snickarrummet. Det var min resurshusse, min Agnes, Sofies bägge killkompisar som bar det. Min husse gick jämte och sade ”Å hej, å hej”.

Bakom bilen ser du en jättestor släpvagn. Inne i den finns alla min Agnes saker. Själv har jag placerat mig framför bilen, så hon inte kan åka utan att säga ”Hej då Vaira. Det ska bli roligt när du kommer till Aurignac. Då kan vi träffas igen.”

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar