Annons

Annons

Min första sjuårspromenad

Tidigt, nja inte alltför tidigt, tog jag min första sjuårspromenad. Någon hade ordnat en överraskning åt mig nämligen. Nu gick det ju som det gick med det. Det var min husses fel att det blev fel.

På väg mot att se den stora överraskningen. Fast du ser att himlen redan har blivit ljus. Det är min husses fel.

En anonym vän till mig hade sett till att planeterna Venus och Jupiter (också vänner till mig), skulle mötas under planeternas färd på himlen. För att se det skulle man ut strax innan skymningen idag på morgonen. Inte strax efter, som somliga hussar så felaktigt trodde. Det enda vi nu fick se var en bit av månen och en stor rovfågel som flög strax under den. Rovfågeln hade nog en spännvidd av minst 7 meter, alltså lika många metrar som jag är år. Kanske den var större, det är svårt för mig att uppskatta, när den flyger på uppåt 1,000 meters höjd.

Annons

Kossorna var dock vakna, men de gick och betade på ängen ett stycke iväg.

– Hej Vaira och gratulerar på din stora högtidsdag, råmade de i fjärran.

Jag mötte också en av mina grannhundar, som passade på att gratulera mig på den stora dagen. Vi lekte en stund också.

När vi kom hem, så stod det en lastbil parkerad utanför mitt palats. Men nu har väl min husse tagit i så han spricker, tänkte jag. Sedan såg jag att bilen skulle till slaktaren. Otur.

Hej så länge

Vaira

Någon Venus och Jupiter som möttes blev det inte. Såvida inte fågeln heter Jupiter och månen kallar sig för Venus. Så kan det kanske vara.

Mina vänner kossorna, som brukar vakta mig, råmade sina gratulationer till mig, långt bortifrån sin äng. Jag får för övrigt inte valla dem för min husse. Han hämmar mig så fort han kommer åt.

Gratulationer och en liten lekstund, blev det när jag träffade min granne. Jag tycker nog han är lite söt, eller gullig. Inte manlig dock, vilket vore mer på sin plats.

Nej, det här var ingen födelsedagspresent till mig. Jag som blev så glad när jag såg bilen. Det visade sig att somligt skulle till slaktaren, resten åkte vidare.

(44)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar