Annons

Annons

Min husse blev sanslöst mallig

Min husse har alldeles för höga tankar om sig själv. Han tror att en av Tranås största tidningar skickade en reporter de 250 milen till Aurignac, bara för att intervjua honom. Sanningen är naturligtvis någon helt annan.

Lite betänksam blir jag, när jag ser rubrikerna i Tranås-Posten. Å andra sidan är jag en generös natur och jag kan låta min husse glänsa för en gång skull. Det kanske inte alltid är så roligt för honom, att jämt få vara i bakgrunden av en sådan starkt lysande stjärna som jag. Som du ser sitter jag på det ännu oslipade golvet i övre korridoren. Mitt tillfälliga rum är till vänster och min Agnes och min Sabrinas rum är till höger.

Om man är en sådan obetydlig person som min husse, så har hans liv och leverne inget allmänintresse.

Om man är en sådan betydelsefull person som jag Vaira, så har mitt liv och leverne ett stort allmänintresse. Det är jag som är kändisen i familjen. Inte min husse.

Annons

I vilket fall som helst så tror min husse att Jan från Tranås-Posten kom till mitt palats i Aurignac bara för att hälsa på honom. I själva verket var det för att hälsa på mig och se hur palatsrenoveringen fortskrider.

Det hela resulterade i en artikel med den felaktiga rubriken ”Hemma hos Bertil i nya hemmet i Frankrike”. Som du lätt förstår, så skulle det ha varit ”Hemma hos president Vaira i nya palatset i Frankrike”.

Fast det är sådana fel som kan inträffa på en stressig tidningsredaktion. Dessvärre upprepade sig felet på sidan 10, där rubriken lyder: ”Bertil flyttade från Hätte och blev fransman”. Rätt rubrik ska ju naturligtvis vara ”Vaira flyttade från Hätte och blev fransk president”.

Dessa felaktigheter har fått min husse att helt tappa fattningen. Han är så fruktansvärt mallig, så han går knappt att prata med. Dessutom står det i artikeln att min husse och jag är ett känt inslag i stadsbilden. Det är jag, i viss liten mån han som följer mig fastsatt i ett koppel, som är det kända inslaget.

I vilket fall som helst var det trevligt att få besök av en journalist från Tranås. Dessutom är det hyperintressant läsning för alla Tranåsbor, som nu fått veta lite hur jag har det här i mitt nya palats i Frankrikes mest betydelsefulla stad Aurignac. Nu väntar jag bara på att det ska komma en fransk tidning för att intervjua mig.

Hej så länge

Vaira

En stor del av Tranås-Postens förstasida tas upp av en bild på mig framför mitt palats. Dessvärre råkade min husse hamna på bilden också, men det kan ju lätt hända en olycka. Han ville dessutom inte flytta på sig.

En helsida i tidningen fick jag. Fast jag hade hellre sett att det hade varit hela uppslaget. Det hade varit en riktigare nyhetsbedömning. Kartan är väl också lite onödig. Alla vet väl var Aurignac ligger. Eller hur?

(85)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar