Annons

Annons

Min husse far med osanningar

Det är inte bara IKEA som ljuger sig blåa och gula. Även min husse far väldigt gärna fram genom livet med grova osanningar. Igår sade han att det kommer att bli tio lass med kartonger till soptippen och lurade mig att skriva det. Det var en grov lögn, som har åstadkommit en stor svart prick på hans redan hårt nedsmutsade själ!

Min husse påstod att det skulle bli 10 sådana här lass och jag trodde honom. Men han for med osanning. Det blev bara åtta lass till Aurignacs soptipp.

Det var min husse som uppskattade att det skulle bli tio lass och jag min dumbom trodde på honom. I själva verket visade det sig bara bli åtta.

Eftersom rörmokaren var hemma hos mig och han gick in och ut i alla rum och ut till sin bil, så fick jag följa med på expeditionerna till soptippen. Där blev jag snabbt populär, bland de som arbetade där. De verkligen arbetade också. De hjälpte husse att sortera så det stod härliga till. De trodde väl inte att husse skulle klara av det, skulle jag tro. Han är ju utlänning här.

Annons

Eftersom min bur inte passade sig att ha i min Agnes polisbil (som jag lånar när hon har min bil) när vi kör kartonger, så satt jag i framsätet. Tala inte om det för min urmatte Gunnel, för då kan hon bli gramse. Fast det är bara fem mil, eller tre kilometer, till sopstationen. Dessutom körde min husse väldigt försiktigt och sakta. Han var aldrig över 187 km/t.

Nu har vi tömt alla kartonger, så nu kan vi börja med något annat. Något annat idag är packa upp flera kartonger av de som står i matsalen. Då kanske det kan bli nya kartonger att återvinna. Bara de fina oförstörda sparas på vinten.

IKEA hörde av sig i går med mail till min husse och telefon till min Agnes, som har smitit till Malaga med min Sabrina. IKEA ställde i utsikt att diskmaskinen kan komma redan den här veckan. Tänk vad duktigt att kanske kunna transportera en diskmaskin hela 63 kilometrar på bara 5 dagar. Det blir hela 12,6 kilometrar per dag. Men som sagt, den här gången är inget lovat, men IKEA har överraskat förr. Kanske de en dag överraskar med att ha kokt potatis till sina svenska köttbullar.

Hej så länga

Vaira

Här satt jag när vi körde. Det du urmatte Gunnel! Fast det var en kort sträcka och det gick så sakta så. Det var ju till och med vägarbete och då måste man ta det försiktigt. Dessutom körde vi aldrig över 18 timmar i sträck.

Naturligtvis blev jag snabbt populär bland mina nya vänner på soptippen. Jag tror inte de trodde min husse, när han påstod att jag är konstruerad för att valla kossor. Antagligen trodde de att jag skulle vara lämpligare som elefantvallare.

Nästan tomt i paradkorridoren i vardande. Bara lite grejer kvar. En del ska plockas undan, andra kan läggas i soptunnan tvärs över vägen. Alla tomma kartonger är i alla fall borta.

Nu finns det kvar ett golv som ska läggas, ett skåp som inte behövdes i köket, en liten felräkning av IKEA:s kökskonstruktionsavdelning som min husse fick betala, lite slangar som rörmokaren ska ha idag och så hans verktyg. Men all frigolit och alla kartonger är alldeles borta och ska nu återvinnas på ett eller annat sätt.

(65)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar