Annons

Annons

Min husse kollapsade i skogen

Redan efter 27 meter, kom min husses första genomklappning. Ett idogt slickande på hans ansikte, fick dock honom på fötter igen och han kunde fortsätta loppet.

Redan efter 27 meter, kom min husses första genomklappning. Ett idogt slickande på hans ansikte, fick dock honom på fötter igen och han kunde fortsätta loppet.

Då är äntligen vintersäsongen här. I morse gick första grenen: 100 meter skogslöpning med hinder över fallen gran. Nu skulle resultaten av försäsongens hårda träning äntligen komma ut i ljuset. För min husse gick det inte bra.

Annons

Först ut var jag, Vaira. Jag satte en sådan fart att kameramannen (=min husse) inte hann med ordentligt. I mål kunde jag klockas för fina 10.02.47. Det var faktiskt världsårsbästa och bara 32 tusendelar från mitt världsrekord, som jag satte föregående säsong.

Tvåa ut på banan var min husse. Astmamedicinen var inhalerad och det tjocka lagret läppsalva på hans läppar glänste i den uppgående solen. Det här skulle bli ett dramatiskt lopp.

Redan efter 27 meter, var min husse så andfådd, så han var tvungen att lägga sig ner. Naturligtvis blev jag orolig. Hade han verkligen fått astma? Jag rusade fram och slickade honom i ansiktet, vilket snart fick honom på benen igen.

Hans takt var nu till och med långsammare än Charlotte Kallas i Ruka. Han stod i alla fall på fötterna fram till hindret, granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket. När han skulle hoppa över granen, så föll han som en fura. Tekniken är ju att lyfta fötterna högre än själva granen, annars snubblar man.

Dock vill jag ge en eloge åt min husse, som åter kravlade sig upp och vinglandes av utmattning kunde även han passera mållinjen över två minuter efter mig, på inte fullt så fina 2.14.23.09.

Som väntat vann jag tävlingen. Husse placerade sig bättre här hemma i min skog, än vad Charlotte Kalla lyckades med i Finland. Charlotte kom på 75:e plats, medan min husse kunde stoltsera med en andraplats i säsongspremiären. Den överraskande fina placeringen kan ha berott på att det endast fanns två deltagare i loppet.

Hej så länge

Vaira

Husse är inte ensam med sitt fiasko. Charlotte Kalla gjorde inte heller så bra ifrån sig i sin säsongspremiär. Hon kanske skulle behöva en västgötaspets som vallade henne runt i spåren, för att sätta lite fart?

Husse är inte ensam med sitt fiasko. Charlotte Kalla gjorde inte heller så bra ifrån sig i sin säsongspremiär. Hon kanske skulle behöva en västgötaspets som vallade henne runt i spåren, för att sätta lite fart? (Skärmdump Aftonbladets nätupplaga.)

Hej vad det går. Det är jag som sätter i väg på 100 meter skogslöpning. Redan 10.02.47 sekunder senare, kunde jag passera mållinjen. Hur skulle det gå för min husse?

Hej vad det går. Det är jag som sätter i väg på 100 meter skogslöpning. Redan 10.02.47 sekunder senare, kunde jag passera mållinjen. Hur skulle det gå för min husse?

Elegant med stil och finess och med blicken fäst mot målet, passerar jag granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket. Bättre än så här blir det inte.

Elegant med stil och finess och med blicken fäst mot målet, passerar jag granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket. Bättre än så här blir det inte.

Ja, då har vi husse vid hindret granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket. Hans fot hade fastnat på granen, vilket gjorde att han föll som en fura. Sämre än så här blir det inte.

Ja, då har vi husse vid hindret granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket. Hans fot hade fastnat på granen, vilket gjorde att han föll som en fura. Sämre än så här blir det inte.

(95)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar