Annons

Annons

Min husse vann p-kampen

Här hemma hos mig har vi alltid fri parkering. Du är välkommen också. På grund av den goda tillgången av platser, så behövs det ingen särskild handikappsplats heller. Vi utdelar aldrig p-böter och det var ju här min Pers bil var parkerad.

Här hemma hos mig har vi alltid fri parkering. Du är välkommen också. På grund av den goda tillgången av platser, så behövs det ingen särskild handikappsplats heller. Vi utdelar aldrig p-böter och det var ju här min Pers bil var parkerad.

Tro det eller ej, men min husse har vunnit. Naturligtvis vann han inte utan hjälp och inte på rätt sätt, men ändå. Helt oväntat alltså.

Ska sanningen fram, så var det inte min husse som vann själv. Det var den trevlige personen han fick tala med på Kungsbacka kommun som vann med hjälp av en poliskompis i Kungsbacka, som rent av var mänsklig.

Annons

Den trevlige personen i Kungsbacka försökte först ringa till polisen den väg man ska ta 114 14, men gav upp redan i initialskedet. Han var nummer 104 i kön för att få prata med en automatisk telefonsvarare.

Dessbättre visade det sig att han hade ett direktnummer till en polis, som han kunde slå istället.

Den trevlige personen i Kungsbacka kommun lade fram ärendet med min Pers påstådda felparkering. Polisen som han pratade med, som var en mänsklig polis, gick in i systemet för att ta bort p-boten – mot alla regler skulle jag tro. Då gjorde han upptäckten att p-boten var betald! Troligtvis av felparkeraren.

Vad har då jag och min husse lärt oss av detta?

  1. Parkeringsvakter kan ha fel.
  2. Myndigheter anser att parkeringsvakter inte kan ha fel.
  3. Har du rätt, så använd dig av oortodoxa vägar.
  4. Du kan få rätt fastän du har rätt.
  5. Försök att undvika att ringa 114 14. Det finns ändå ingen polis som vill prata med dig efter minst 20 minuters väntan.

Hade min husse följt alla regler, så skulle han först ha betalt 500 kronor. Sedan skulle han ha överklagat skriftligt till polisen. Hade min husse fått rätt, så hade han fått pengarna tillbaka. Med sedvanlig polishastighet, så hade det nog tagit minst ett år.

Men slutet gott allting gott, men det har tagit flera timmars onödigt arbete.

Hej så länge

Vaira

Felparkeringenscirkusen har uppmärksammats av Tranås Tidning. Även Expressen hade läst min blogg och var på gång, men då hade det redan löst sig. Kungsbacka kommun och polisen slapp hängas ut i rikspressen. För att ge extra tyngd ät reportaget i TrT, så är jag med på bilden. (Det blir snart en helsida om mig!)

Felparkeringenscirkusen har uppmärksammats av Tranås Tidning. Även Expressen hade läst min blogg och var på gång, men då hade det redan löst sig. Kungsbacka kommun och polisen slapp hängas ut i rikspressen. För att ge extra tyngd ät reportaget i TrT, så är jag med på bilden. (Det blir snart en helsida om mig!)

(130)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar