Annons

Annons

Min husses extradyra råd

Åk över Luxemburg, har min husse tjatat om till min resursfamilj. Det är så billigt att tanka där, tillade han lite malligt. Min resurshusse följde min husses råd. En full tank visade sig kosta över 3.000 kronor. Det var ett riktigt dåligt och dyrt råd.

Min resurshusse har just kört upp bilen på bärgningsbilen. Den tog hela sällskapet till en gummiverkstad i Luxemburg, där bilen fick nya och dyra vinterdäck på framhjulen. Jag har också fått åka bärgningsbil, men det var i Frankrike. Då var det motorn som hade gått sönder.

När min resursfamilj åkte för att hälsa på mig, så fick de det dyra tipset att köra via Luxemburg för att tanka. Min resurshusse tyckte det lät bra och tog vägen till Aurignac via pyttelandet. Han valde att fylla sin tank i Wasserbillig. Möjligtvis är vattnet billigt där, men dieseln den blir dyr.

Annons

Min resurshusse valde noggrant ut en av de 68 pumparna, som såg trevlig ut. Det var den också. Dieseln, som var ganska billig, fyllde tanken i min resursfamiljs bil på ett litet nafs. Så långt allt väl.

När så min resurshusse skulle lämna det gigantiska tankstället, så kom det en refug farande utan förvarning. Refugen drämde till framhjulet på min resursfamiljs bil, så det bara small. Smällen berodde på att däcket exploderade. Nu hade goda råd blivit dyra. Särskilt då min husses råd. Reservdäck är ju inget som behövs i nya bilar, så det behövs bärgningsbil istället. De är dyra, men det ordnade försäkringsbolaget. Däremot var det värre med däck. Det enda som fanns tillgängligt i Luxemburg i den dimensionen var vinterdäck. Det var den europeiska sorten som inte är bra på sommaren, men värdelösa på vintern. De kostade 3 000 kronor för två stycken.

Efter detta ekonomiska avbräck, så blev det ingen festmåltid på någon tjusig restaurang på kvällen. Medhavda snabbfuskpastor stod på kvällsmenyn för min resursfamilj. Charlie fick sin vanliga hundmat, utan extra toppning.

Hej så länge

Vaira

Charlie visar upp det lilla hålet på däcket. Det går inte att reparera med den lagningssatsen som följde med bilen. Ett reservdäck hade suttit fint, men det behövs inte tycker biltillverkarna idag.

Kokande vatten i de här plastglasen och kvällsmaten var räddad för min resursfamilj. Charlie fick hundmat utan toppning. Inte mycket att hurra för.

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar