Annons

Annons

Min ljusa idé sparar miljoner

Det är inte bara världens snyggaste rondellhund du ser, du kan också skåda Tranås Storgata i kvällsbelysning. Jag står mitt i en rondell vid ett tjusigt konstverk. Belysningen på Storgatan duger dock inte längre. Mitt förslag är släck den! Då får övriga Tranåsbor det lika fint som jag!

Det är inte bara världens snyggaste rondellhund du ser, du kan också skåda Tranås Storgata i kvällsbelysning i bakgrunden. Jag står mitt i en rondell vid ett tjusigt konstverk. Belysningen på Storgatan duger dock inte längre. Mitt förslag är släck den! Då får övriga Tranåsbor det lika fint som jag!

Jag läste häromdagen att Tranås kommun (=min nya kommun) ska investera (=slänga ut) 2,5 miljoner i ny belysning på Storgatan. Det ska bli LED-lampor har de tänkt sig. Jag har ett bättre förslag, som inte bara skulle spara 2,5 miljoner, utan ännu mycket mer.

Annons

Varför ska inte alla skattebetalande medborgare i en kommun komma i åtnjutande av kommunens åtgärder. Jag tycker nog att det bör vara lika för alla. Det är en demokratisk rättighet.

Jag tycker synd om dem som bor på alla andra gator i kommunens stadsplanerade område, utom de som bor på min gata.

Jag har nämligen förmånen att bo vid den enda gatan i kommunen med en gropig grusväg och total avsaknad av belysning. Grusvägen har många fördelar. Den dammar så fint när man kör, så bilar syns på långt håll. Dessutom förbättrar den körskickligheten, när förarna tvingas köra slalom mellan de djupa groparna i vägen.

Avsaknaden av belysning gör att vi kan se stjärnorna på nätterna. Det är ingen konstgjort ljus, LED-lampor eller annat, som stör ljuset från den vackra stjärnhimlen som vi kan skymta genom vägdammet. Det blir väldigt stämningsfullt under kvällspromenaderna.

Nu kommer mitt smarta förslag. Istället för att byta ut lampor för 2,5 miljoner kronor, kan man bara skruva ur propparna! Lätt som en plätt har kommunen då sparat 2,5 miljoner. Dessutom blir elkostnaden 0 kronor. Följden blir att Tranåsborna kan snubbla fram på Storgatan och då och då slänga beundrande blickar mot de blinkande stjärnorna, som sitter fast på natthimlen över dem. Det är synnerligen orättvist att de inte kan göra det idag.

Nu hoppas jag att kommunen följer detta mitt medborgarförslag och belönar mig med lite korv och köttbullar. Eller mycket korv och köttbullar, skulle vara bättre.

I en framtid kan de också riva upp asfalten, så även de som trafikerar stadskärnan kan bli lika skickliga bilförare, som de som bor vid min gata.

Hej så länge

Vaira

Det var i Tranås Tidning jag läste om det löjliga förslaget. Mitt förslag att helt släcka Storgatan är sååå mycket bättre. Sedan är jag väldigt smart också.

Det var i Tranås Tidning jag läste om det löjliga förslaget. Mitt förslag att helt släcka Storgatan är sååå mycket bättre. Sedan är jag väldigt smart också.

Om man är intresserad av att se hur Storgan ser ut, så kan man passa på om dagarna, när mitt förslag har gått igenom. Har man extra mycket tur, så kan man både se och höra en musikkår kommer marscherande. Det kommer en varje lördag. Bra för dig att veta. Lägg märke till att jag är rondellhund men nu i en annan rondell.

Om man är intresserad av att se hur Storgan ser ut, så kan man passa på om dagarna, när mitt förslag har gått igenom. Har man extra mycket tur, så kan man både se och höra en musikkår som kommer marscherande. Det kommer en varje lördag. Bra för dig att veta. Lägg också märke till att jag är rondellhund, men nu i en annan rondell.

Detta är min väg. Strandvägen heter den, fastän det är minst 50 meter till stranden. Ser du vad ljust och fint det är? Det beror på att solen skiner. På natten byter vägen skepnad!

Detta är min väg. Strandvägen heter den, fastän det är minst 50 meter till stranden. Ser du vad ljust och fint det är? Det beror på att solen skiner. På natten byter vägen skepnad!

Detta är min väg. Strandvägen heter den, fastän det är minst 50 meter till stranden. Ser du vad mörkt och fint det är? Det beror på att solen inte skiner. På natten byter vägen skepnad och det är bara mitt fina natthalsband som syns (det gröna strecket).

Detta är min väg. Strandvägen heter den, fastän det är minst 50 meter till stranden. Ser du vad mörkt och fint det är? Det beror på att solen inte skiner. På natten byter vägen skepnad och det är bara mitt fina natthalsband som syns (det gröna strecket).

LÄS OCKSÅ

(28)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar