Annons

Annons

Min nya vackra stig i Auricnac

Vad ska jag skriva en sådan här dag, då det har hänt en så tråkig sak i Stockholm? Jag känner mig inte riktigt i form. Jag tycker att du kan behöva något vackert att trösta dig med, nämligen bilderna från min nya vackra stig som jag upptäckte alldeles själv i Aurignac.

Glatt spankulerande kommer jag på min alldeles nyupptäckta stig utanför Aurignac. Visst är det vackert med alla de fina gula blommorna som blommar.

Om du går ner från mitt hus i Aurignac mot det förhistoriska museet, så kommer du till flera av mina stigar. En stig kan vara 3,4 km, en annan kan vara 5,7 km, bara för att ge några exempel. De är skyltade och utmärkta, så det finns inte så stora chanser att gå bort sig (=bra för min husse). Fast du ska veta att det är jag som har upptäckt dem. Det är minst lika stort som när Columbus upptäckte Amerika.

Annons

Stigarna är bredare än min hemliga stig här hemma, men det kommer lika många bilar. Ibland går man i skogen, ibland går stigen längst en åkerkant, där man kan se min stad. Dessutom har min nya stig vätskekontroll här och var i form av en bäck. Det kan komma väl till pass om det är varmt. Min hemliga stig här hemma har bara vätskekontroller om det nyss har regnat.

Mina nyupptäckta stigar går till olika förhistoriska platser. Fast den stencirkel som vi hamnade vid, var säkert en rekonstruktion (=fuskbygge). Stenarna var nog väl så gamla, men de hade alldeles säkert inte legat där sedan förhistorisk tid. Nästa gång ska jag ta med mig min husse på stigen till den världsberömda Aurignacgrottan. Då blir det en promenad på 7 kilometer sådär.

Hoppas att du nu kunde trösta dig lite med bilderna från min vackra stig. De är väldigt vackra, jag är ju med på alla.

Hej så länge

Vaira

Ibland går stigen jämte en åker. Då kan man stanna upp och beundra min stad som ligger där uppe på kullen. På åkern står ett träd och blommar allt vad det orkar. Finare än så här blir det nog inte.

Längst min nyupptäckta stig, så rinner det en bäck en lång sträcka. Det innebär att jag har möjlighet att tvätta tassarna och dessutom ta en slurk vatten. Min husse påstår att det simmar foreller i bäcken, men jag såg nog att det var fiskar.

Du ser själv att jag kan gå här alldeles utan koppel. Inte en bil, inte en människa. Inte en hare. Däremot fanns det kaniner som hoppade upp här och var. Ganska perfekt ställe alltså.

Plötsligt mitt i skogen, så dök den här gläntan upp. Min husse läste på en skylt både länge och väl, och kom fram till att det skulle vara någon förhistorisk sak. Med en snabb blick, så kunde jag konstatera att han var lurad. Det var nytt, så jag övergick till att spana efter kaniner i skogen istället.

(111)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar