Annons

Annons

Min promenad med min Agnes

Både igår och idag har min husse varit sjuk. Nej, du behöver verkligen inte tycka synd om honom, så illa är det inte. Fördelen när min husse är sjuk är att jag kan ta min Agnes med mig ut på en promenad. Bara vi två.

Första bilden är från mitt på stigen. Där finns ett vilträd, som man kan sitta och vila på. Det kan behövas, med tanke på hur varmt det är.

Häromkring finns det olika promenaden. Den bäst jag har hittat än, är promenaden som börjar vid museet. Den kan också sluta vid museet. Det beror på åt vilket håll man går den. Jag tog min Agnes den vägen som slutar vid museet.

Annons

Promenaden går genom en vacker djungellövskog, vilket gör den extra spännande. Kommer det dyka upp en tiger, eller kanske King-Kong bor där? Det vet man aldrig. Den stora fördelen är att den till stora delar går jämte en bäck, vilket innebär att jag alltid har tillgång till friskt och kristallklart vatten.

Fast det finns en otäck bro, som man måste gå över. Den är inte rolig på något sätt. Fast är man modig, som jag är, så går det ganska bra ändå.

Det är trevligt att ut och gå med min Agnes. Hon vet nämligen att jag behöver en godis som uppmuntran, när jag har poserat för en bild. Det är min Agnes som har tagit alla bilderna, med sin telefon.

Hej så länge

Vaira

Oj, oj, vad min Agnes blir bekymrad när jag bara traskar iväg från henne. Så vet du vad jag gör då? Jo jag …

… traskar tillbaka till min Agnes. Då blir hon riktigt glad igen. Det är klart att min Agnes vill vara tillsammans med en Vaira.

Det här är läskigt värre. Det gäller att gå bredbent, så man inte halkar ner i den dånande forsen 86 cm under bron. Jag har passerat denna bro massor med gånger nu och jag tycker nog att det går bättre och bättre.

Den här dammen finns alldeles i början av promenaden, om man går det hållet vi gick idag. I dammen finns det fiskar. De ser ut som min husses guldfiskar, men de saknar guld och är lite större. Dammen är mycket finare, än den min husse hade.

En slurk av det klara vattnet i bäcken, är aldrig fel under en promenad. Vattnet är faktiskt riktigt gott, om än inte samma distinkta smak som vattnet i min husses sunkiga damm där jag bodde innan.

(83)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar