Annons

Annons

Min revolution av demensvård

Detta är gänget jag vill sätta in som bestämmande i demensvården i Tranås. Det skulle bli så mycket bättre!

Detta är gänget jag vill sätta in som bestämmande i demensvården i Tranås. Det skulle bli så mycket bättre!

Vad har de hittat på i min stad när jag har varit borta? Ja, ett sätt att få reda på det är att bläddra i tidningarna. I Tranås-Posten hittade jag en artikel om demenskatter. Det är inte katter, utan mekaniska pokémonliknande robotar, som ska pådyvlas de dementa.

Annons

Själv har jag många invändningar mot detta. Varför robotar? Hur elak får man vara? Skulle inte de som har varit med om att bygga upp vårt samhälle, gjort sig förtjänta av levande djur?

Sedan är det naturligtvis konstigt att man valt robotkatter. Varför inte skapelsens krona hunden, eller om man ska sikta riktigt högt inom den gruppen: västgötaspetsen.

Jag är säker på att jag skulle göra stor lycka på ett demensboende och skapa förnöjsamhet hos de som bor där med mitt vänliga sätt.

Mitt mest revolutionerande förslag är dock att byta ut de som bestämmer över de gamla mot dockor. Jag har ledningen redan klar. De heter Barbie, Barbie och Ken. De kommer inte låta sig övertalas av robotkattförsäljare. Det kommer inte heller att höras några protester mot levande djur hos de gamla.

Så får det bli. Nu ska jag bara komma på ett sätt att genomföra min reform.

Hej så länge

Vaira

Detta är artikeln i Tranås-Posten, som jag hittade och fotograferade av. Visst, katter är fula, men så fula är de inte. Liknar mera Pokémon, tycker jag.

Detta är artikeln i Tranås-Posten, som jag hittade och fotograferade av. Visst, katter är fula, men så fula är de inte. Liknar mera Pokémon, tycker jag. Stackars dementa i kommunen och lyckliga de som lyckades sälja de fula ”katterna”.

Det bara dräller av katter, så det borde kunna bli några över även till ett demensboende. De här till exempel går objudna in och äter hos min Per i Mantorp. Det är han som har tagit bilden.

Det bara dräller av katter, så det borde kunna bli några över även till ett demensboende. De här till exempel går objudna in och äter hos min Per i Mantorp. Det är han som har tagit bilden.

Det skulle vara den högsta vinsten att få en Vaira på ett demensboende. Nu har ju jag redan en gamling (=min husse) att ta hand om, men det kanske finns andra. Hoppas ni förstår detta, ni som fördriver dagarna i stadshuset i bakgrunden. Skaffa levande djur till de gamla istället för robotar!

Det skulle vara den högsta vinsten att få en Vaira på ett demensboende. Nu har ju jag redan en gamling (=min husse) att ta hand om, men det kanske finns andra. Hoppas ni förstår detta, ni som fördriver dagarna i stadshuset i bakgrunden. Skaffa levande djur till de gamla istället för robotar!

Mitt förslag till ledningen av vården av de äldre i Tranås. I bakre raden ser vi Ken, framför honom sitter från vänster Barbie och Barbie.

Mitt förslag till ledningen av vården av de äldre i Tranås. I bakre raden ser vi Ken, framför honom sitter från vänster Barbie och Barbie.

LÄS OCKSÅ

(86)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar