Annons

Annons

Min smakfulla invigningsfest

Ja, så var invigningsfesten avklarad. Den gick alldeles utmärkt. Min Agnes och min Sabrina var här och invigde och fördiskstallrikarna bara haglade ner på köksgolvet. Det var första gången vi använde köket fullt ut – frånsett diskmaskinen – och dessutom satt vi och åt i paradmatsalen!

Redan början av sittningen vid matbordet var smakfullt, för somliga som skötte fördisken i köket. Min husse hade lyckats med såsen, måste jag motvilligt tillstå.

Dagen började med att min husse och jag hade åtta flyttkartonger att packa upp, innan vi hade något kök. Jag slet hårt, med att visa var allt skulle vara.

Under tiden var det också dags att börja med maten. Skala potatisar och morötter, fixa till köttet, skala och skiva äpplen, hitta kryddor och skorpsmulor.

Annons

Vid klockan sju kom så min Agnes och min Sabrina. Festen började med att vi drack extradyr (enligt min husse) och extragod (enligt min Agnes och min Sabrina) champagne. Husse tackade alla tre flickorna, för den formidabla insats de hade gjort med inköp och renovering av palatset.

Så var det då samling i min paradmatsal, men plikten kallade på mig att först fördiska såskastrullen, innan jag kunde sitta och se hungrig ut vid matbordet.

Det var både huvudrätt och efterrätt, så det blev sex tallrikar, tre uppläggningsfat och en såsskål för mig att fördiska. Det är extra noga nu, eftersom vi inte har någon diskmaskin. Hade IKEA hållit vad de lovat (vi skulle ha fått den före fredag), så hade vi haft en, men det handlar ju om IKEA. De kanske skulle använda något annat transportsätt än dragkärra.

I vilket fall som hels var alla mätta, utom jag. Jag hade behövt ett par rejäla portioner för att slippa somna hungrig.

Nu är huset invigt, om än inte färdigt. Fast man kan sitta och äta i min paradmatsal och mina flickor kan sova i sin sovavdelning i mitt palats.

Idag på morgonen åt vi alla frukost i paradmatsalen. Brödet hade min husse och jag köpt hos bagaren lite före klockan sju i morse, så det var alldeles färskt.

Ett stort tack till min Agnes och min Sabrina, som har hjälpt till så mycket med allt, för att få mitt palats ståndsmässigt för en president (=mig, Vaira).

Hej så länge

Vaira

Hade det varit köttbullar på menyn, så hade det varit kokt potatis, för min husse är inte lika obildad som de på IKEA. Nu var det inte köttbullar, så det blev avlånga potatisar och morötter med små runda lökar istället. Allt gjordes i ugnen med lite olivolja och egen rosmarin, som min husse plockade uppe vid slottet.

Detta är en stek. Den var god. Den fick bo i ugnen tills den var 55 grader, sedan åkte den ut. Så kan det vara när man är en stek.

Champagnen ville gärna bubbla över, därav denna eleganta serveringsställning. Som du ser är vi i min palatspark och du kanske också ser att vi har fått ett nytt fint plaströr i bakgrunden.

Under tiden som flickorna tog de sita smuttarna av den, som de sade, goda champagnen, så dukade min husse och jag fram maten på bordet. För första gången kunde vi äta i mitt paradmatrum. Rosorna är förstås till min Agnes och min Sabrina.

Nu har efterrätten kommit in. Det var äppelkaka med vaniljglass. Flickorna är så förväntansfulla. Fördisken var riktigt god, kan jag berätta.

Ja du ser ju själv. Här är det jag som diskar äppelkaka och glass. Det blir minsann stressat, när jag ska klara av tre tallrikar på en gång.

Nu är det dagen efter invigningsfesten. Det är idag. Det är frukost. Alla fick vara med på den här bilden, även min husse som du kan se i spegeln. Jag var så trött, så jag inte ens orkar sitta och se hungrig ut, så jag vilade mig under bordet istället.

Tänk om diskmaskinen inte hade gått sönder. Tänk om IKEA hade gjort som de lovade och bytt diskmaskinen den här veckan. Det går bra att tänka så, men nu är det IKEA, så det är bara att hugga in och diska. Idag var det min husse som vann kampen om att bli diskare.

(108)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar