Annons

Annons

Mina nya övernaturliga grannar

Helt plötsligt, utan att jag har tillfrågats, så kom det en Madame tågandes på gatan. Hon öppnar dörren till grannhuset och hasar in. Huset har stått tillstängt i minst 10 år. Bara så där utan vidare, så var fönsterluckorna öppna och bakom fönstren lyste det på kvällarna. Vad och vem var detta som hade tagit huset i besittning?

Det krävs mod, gränsande till dumdristighet, för att våga passera porten där en av spökhusets invånare hasade in här om dagen. Vem vet, kanske porten öppnas och … Ja, det går knappt att föreställa sig vad som kunde hända min Agnes och mig.

Min Agnes var med när vi såg någon gå in i spökhuset första gången, så det finns två trovärdiga vittnen (=min Agnes och jag) och ett icke fullt så trovärdigt vittne (=min husse). Naturligtvis gick min husse, min Agnes och jag förbi huset så ofta vi tordes. Fast det gick inte att se in, för det hänger såväl gardiner som tjocka lager spindelväv som skymmer insikten i skräckhuset.

Annons

Min husse och jag passerade vid 22.34-tiden i går kväll. Vi tyckte oss se suddiga konturer av två personer som satt vid ett bord och gjorde vadå? Gardinerna, smutsen och spindelväven suddar på ett effektivt sätt ut skärpan, så man kan omöjligt se något. Inte ett ljud hördes.

Vi har ingen aning om vilka de kan vara. Vem flyttar rakt in i ett hus som har stått obebott i minst 10 år utan att städa det allra minsta? Naturligtvis är det något övernaturligt inblandat.

Jag ute på lite okänd mark nu, när jag vill hävda att det kan röra sig om zombier eller vampyrer. Att de finns mitt ibland oss, kan man ju se på tv. Det kan också vara utomjordingar som har hittat en bas i Aurignac, från vilken de kan leda en erövring av hela jorden. Vem minns inte dokumentärfilmerna Men in Black eller Independence Day?

Det ska bli spännande att se vad som händer i mitt grannhus. I vilket fall som helst, så är det inte naturligt det som inte sker där!

Hej så länge

Vaira

Så här såg huset ut 2009 och så såg det ut 2016 enligt Google Maps. Så har det också sett ut hela tiden jag har bott i Aurignac. Varför, har vi alltid undrat. Varför vill ingen bo i detta stiliga hus?

Nu blir det riktigt otäckt, men vi traskar på. Du ser att det är ett fönster öppet en bit bort? Tänk om det kommer ut en arm, grabbar tag i min Agnes och mig och sliter in oss i huset. Skulle vi försvinna för alltid då?

Nu är det natt. Visst, det lyser innanför porten, så någon är där. Trots avsaknaden av gardiner, så hindrar spindelväven och smutsen oss från att se in. Det betyder att det pågår något skumt! Spöken? Zombier? Vampyrer? Utomjordingar?

Vi har alltid tyckt att spökhuset är ett av de stiligaste av de nya husen i Aurignac, dvs 1800-talet. Frånsett mitt palats förstås. Det var synd att det skulle vara ett hus fullt med övernaturliga invånare som svävar omkring där inne. Roligt att se det med öppna fönsterluckor dock.

(64)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar