Annons

Annons

Ministerlistan kräver eftertanke

Det gäller att stanna upp ibland och tänka. Idag stannade jag upp under min morgonrunda och tänkte på min blivande ministerlista.

Det gäller att stanna upp ibland och tänka. Idag stannade jag upp under min morgonrunda och tänkte på min blivande ministerlista.

Det är snart dags för mig att presentera mina ministrar i min kommande regering. Jag är ju alldeles given som president, det var ju det jag valdes till, men resten? Jag kniper nog även posten som statsminister, bara för säkerhets skulle.

Annons

Jag har funderat hit och dit. Min husse vill bli statsminister, utrikesminister och finansminister. Det kommer inte att ske. Vem ha sagt att han ska sitta i regeringen alls?

Jag har i vilket fall tänkt mig följande, bara rent preliminärt:

MIN HUSSE. Han vill gärna bli allt. Det går inte förstår du nog. Han hänvisar till sina internationella kontakter, när han ville bli utrikesminister. Jag tycker nog hans kontakter verkar tvivelaktiga. Del lutar mer åt att han får bli: Inköpsminister av mat, Fördiskproducentminister, Äldreminister och Promenadsminister.

MIN HUSSE. Han vill gärna bli allt. Det går inte förstår du nog. Han hänvisar till sina internationella kontakter, när han ville bli utrikesminister. Jag tycker nog hans kontakter verkar tvivelaktiga. Del lutar mer åt att han får bli: Inköpsminister av mat, Fördiskproducentminister, Äldreminister och Promenadsminister.

MIN HUSSE IGEN. När jag såg den här bilden idag, så beslöt jag att inrätta ett tomtedepartement, en sedan länge försummad nisch. Min husse får alltså också bli Tomteminister. Jag hoppas detta resulterar i fler julklappar till mig.

MIN HUSSE IGEN. När jag såg den här bilden idag, så beslöt jag att inrätta ett tomtedepartement, en sedan länge försummad nisch. Min husse får alltså också bli Tomteminister. Jag hoppas detta resulterar i fler julklappar till mig.

MIN AGNES. Eftersom min Agnes redan har erfarenhet att arbeta som djurist i utlandet (=Frankrike), så är ju posterna som Djuristminister och Utrikesminister som gjutna för henne. (Där fick du allt husse!)

MIN AGNES. Eftersom min Agnes redan har erfarenhet att arbeta som djurist i utlandet (=Frankrike), så är ju posterna som Djuristminister och Utrikesminister som gjutna för henne. (Där fick du allt husse!)

MIN EVAN och MIN EMILY. Efter det senaste presidentvalet i USA, så krävs det stark representation där. Vilka vore bättre som ambassadörer i landet i väster än min Evan och min Emily. De blir alltså mina Ambassadörer i USA.

MIN EVAN och MIN EMILY. Efter det senaste presidentvalet i USA, så krävs det stark representation där. Vilka vore bättre som ambassadörer i landet i väster än min Evan och min Emily. De blir alltså mina Ambassadörer i USA.

CHARLIE. Kan man verkligen ha en sådan här busunge som minister, undrar du säkert? Ja, hävdar jag. Jag ger Charlie en ministerpost att växa in i, en minister som man inte behöver lyssna till eller bry sig om. Charlie blir Ungdomsminister.

CHARLIE. Kan man verkligen ha en sådan här busunge som minister, undrar du säkert? Ja, hävdar jag. Jag ger Charlie en ministerpost att växa in i, en minister som man inte behöver lyssna till eller bry sig om. Charlie blir Ungdomsminister.

 

Jag tror det kan bli bra. Några poster tillkommer ju naturligtvis, så min färdiga lista kommer först lite senare. Mycket tankearbete kvarstår.

Hej så länge

Vaira

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar