Annons

Annons

Mission: Impossible fortsätter

Även om man springer fort på min väg, så måste rusningen snabbt kunna avbrytas för spårning. Det gäller att hålla ordning på vad som rör sig i min skog. Charlie deltog helhjärtat i momentet Vem har varit här. I detta fall var det ett rådjur.

Även om man springer fort på min väg, så måste rusningen snabbt kunna avbrytas för spårning. Det gäller att hålla ordning på vad som rör sig i min skog. Charlie deltog helhjärtat i momentet Vem har varit här. I detta fall var det ett rådjur. Charlie trodde att det var en ekorre.

Det gäller att aldrig ge sig, även om ett uppdrag kan verka alldeles omöjligt. Därför fortsätter jag oförtrutet mina övningar i min Hundskola för dummies med Charlie. Igår var det dags igen.

För att få lite omväxling på lektionerna så övade vi på flera olika moment igår. Vi började med Vem har varit här. Det går till så att när jag hittar ett harspår, eller ett rådjurspår, så ska Charlie få nosa där noga. Sedan ska han tala om vad det luktar. Om svaret är ”ett annat djur”, så blir det inte godkänt. Man måste kunna artbestämma spåret.

Annons

Som vanligt repeterade vi övningarna Budföring och Springa jämte Vaira utan att försöka bitas. Ibland fick jag dock tillrättavisa Charlie, när han gick över den tillåtna gränsen med bitandet.

Eftersom jag ska löpa snart, så hade jag också övningen Så uppför sig en gentleman. En gentleman har inte nosen dikt an i damens (=min) rumpa, som om vi vore ett Briotåg med magnetkoppling. Just den övningen lämnar lite övrigt att önska.

Något som dock gick mycket bättre igår, var att vänta med att springa vid budföringen, innan ordern marsch har kommit. En gång av tre, så väntade faktiskt Charlie.

Uppmuntrad av alla framsteg, så kan jag hoppas, att jag kan nå mitt mål, att det nästan kan bli en riktig västgötaspets av Charlie, fastän han är en pudel.

För övrigt är vi bara vänner. Jag vill särskild poängtera det så här i löptider.

Hej så länge

Vaira

PS. Av sedesamma och moraliska skäl så publicerar jag inga bilder där Charlie leker Briotåg med en magnetkoppling mellan hans nos och min rumpa. Det vore dessutom ovärdigt en president att synas på det sättet. DS.

Komma på inkallning börjar gå ganska bra för Charlie. Naturligtvis är jag bättre på det. Jag är ju läraren. Full fart är det till min hjälptränare, resursmatte, med Charlie på efterkälken.

Komma på inkallning börjar gå ganska bra för Charlie. Naturligtvis är jag bättre på det. Jag är ju läraren. Full fart är det till min hjälptränare, resursmatte, med Charlie på efterkälken.

Ibland går min vän i kommunalarbetarvästen lite för långt, men då är det jag som tvärvänder och hutar åt honom. Sedan brukar han lugna ner sig ett tag.

Ibland går min vän i kommunalarbetarvästen lite för långt, men då är det jag som tvärvänder och hutar åt honom. Sedan brukar han lugna ner sig ett tag.

Vänta på ordern marsch har varit svårt för Charlie. Igår gick det dock mycket bättre än vad det gjort innan. Ser du min hjälptränare resursmatte, långt bort i skogen?

Vänta på ordern marsch har varit svårt för Charlie. Igår gick det dock mycket bättre än vad det gjort innan. Ser du min hjälptränare resursmatte, långt bort i skogen?

(0)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar