Annons

Annons

Misstänksam mot ”ny” kamera

Husse har fyndat igen. Den här gången var det batteriladdaren till en gammal digitalkamera som har varit liggande de senaste tio åren ungefär, eller så. Nu skulle han fotografera mig och min stad Aurignac med den. Jag som har gjort mig förtjänt av det bästa, ska förevigas med ett fornminne!

Kan det där vara något? Jag är misstänksam mot den nya kameran, som är gammal och för liten och lätt. Borde inte jag förevigas med det finaste min husse har till sitt förfogande?

Dessbättre blev det inte då många bilder på mig. De som blev är suddiga och eländiga, tycker jag i alla fall. Det kan bero på att jag är så våldsamt skarp själv.

Vi tog en promenad längst med den övre Muséevägen igår i det vackra vädret. Idag tog vi Plommonstigen. Det är vackert idag, men det är minus åtta grader! I Aurignac!

Annons

Jodå kameran fungerade väl sådär, men det kunde ha varit lite mer insmickrande bilder på mig. Du kan ju se själv hur det blev.

Nu hoppas vi att det blir varmt snart, så att alla träd blommar och marken är täckt av sommarblomster. Det skulle sitta fint i mars minsann.

Idag ska jag sitta inne i mitt palats och huttra. Palatset är inte kallt alls, men ute. I morgon är det visst risk för snö. Fy! Du ska vara glad som har det varmt och gott ute och slipper tampas med snön, som vi får göra här.

Hej så länge

Vaira

Det här var inte den nygamla kameran bra på. Fotografera ramslök. Ramslöken var nämligen inte ramslök. Den luktade inte lök och smakade inte lök. Det är en fullständigt okänd växt alltså.

Springande Vaira blir suddig Vaira. Det verkar som den nygamla kameran bara duger att fotografera stillastående saker med. En staty av mig till exempel. Nu finns det ingen sådan än, men det kommer väl andra tider.

Då gör vi ett försök med ett stillastående körsbärsträd. Det gick ju sådär. Jag undrar hur det mår idag, när vi har åtta grader kallt? Går skörden redan förlorad?

Mindre landsväg med bambubuskar i kurvor, går ju ganska hyfsat att ta bild på med den nygamla kameran. Jag vill understryka att den västgötaspets som sitter i nedre vänstra hörnet, som av misstag kom med på bilden, är inte jag. Jag har ingen aning om vem det kan vara som exponerar sig på det sättet. Här i Aurignac bara kryllar det med stubbsvansade västgötaspetsar.

Morgonutsikt mot mina berg fungerar ju hyfsat med den nygamla kameran. Det är lustigt att solen har gått upp på min bergskedja Pyrenéerna, men inte på husen i min stad. Jag måste ta tag i det där.

Min stad från Plommonstigen i morse. Som du ser är det orättvist här också. Kyrkan och slottet har fått sol, men inte resten av min stad Aurignac. Det är riktigt orättvist. När jag kom hem, så låg mitt palats i skugga. Idag behövs all solvärme som står till buds.

(41)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar