Annons

Annons

Mitt hus ska nog bombas

Det var någon här igår som sprang och mätte på min tomt. Min kvalificerade gissning är att de vill se var någon stans de ska släppa bomberna, för att på så sätt få bort mitt hus snabbt och effektivt.

Rolf och mätkillen ser ganska nöjda ut, när de diskuterar hur mitt rivningshus ska bombas. Själv tittar jag bort och blundar.

Klockan 10 igår ringde det en mätman på dörren till mitt rivningshus. Han skulle mäta tomten, sade han. Även min granne morbror Sven och Rolf kom åkandes och anslöt sig till mätmannen. Min husse och jag var inte inbjudna.

Annons

Min teori är att för att spara pengar, så har de kommande ägarna till mitt rivningshus bett en triggerhappy president att skicka några flygplan med bomber. En president som inte bryr sig om några internationella regler. Det finns några att välja emellan, både i öst och i väst.

Om de bombar mitt hus, så åker allt rivningsvirke i form av flis ut i sjön. Där spar man transportkostnader. Samtidigt behövs det ju inte grävas ut, då bomberna lämnar ett djupt hål. Visserligen runt, men det går väl att hyfsa till med en spade.

Eftersom min granne var så intresserad, så vill han nog se till att hans hus inte också blir bombat. Det verkar som om de också vill ha kvar sin badbrygga, eftersom de var där nere och mätte.

Jag hoppas bara att jag hinner härifrån, innan bombplanen kommer dånande.

Kanske denna artikel är ytterligare ett exempel på fake news, eller …

I Aurignac är det bara 14 grader idag, men det hinner nog bli varmare tills jag kommer.

Hej så länge

Vaira

Det ska tydligen släppas en bomb vid gäststugan också, mitt i min fina rabatt. Nu har morbror Sven anslutet sig till bombbevakarna. Han och Rolf verkar ganska nöjda över att allt kommer att jämnas med marken.

Det verkar som om min Agnes och Sverkers uteplats kommer fara all världens väg, om det ska släppas en bomb just där han har pinnen.

Rolf och mätaren kommer upptågandes från den badplats som förmodligen ska sparas. Men var inte så säkra, det har hänt förr att bomber har missat sitt mål.

Kartan studerades noga. Här ska det bombas, här ska det inte bombas. Hoppas bara att jag hinner till Frankrike innan flyget kommer dånande med sina bomber över mitt forna hem.

(82)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar