Annons

Annons

Mitt nya kök är alldeles färdigt

Tänk att nu kan jag använda mitt nya kök. Allt är klart, fast det är klart, att allt är inte klart, men nästan. Nu ska vi bara hitta kastruller och stekpannor, så vi kan skapa fördisk. Duschrummet/toan/tvättstugan är också klar, så när som på tvättmaskinen och torktumlaren som kommer senare idag.

Nu kan jag vara riktigt nöjd. Min duktiga köksmontör ger mig en kram, för att jag har hjälpt till så duktigt. Hade jag inte gjort det, så hade det nog inte blivit så bra.

Tänk att nu har jag ett kök. Det blir pluspoäng till IKEA idag, för att de skickade en sådan bra montör. Mitt nya kök hann inte ens bli klart, förrän min Agnes gjorde det till mitt gamla kök. Hon använde nämligen mikrovågsugnen, helt på eget bevåg. Fast det fick hon gärna, för hon genererade lite fördisk.

Annons

Nu är det bara vissa grejer i köket som ska bytas, annars vore det ju inte IKEA.

  1. Diskbänken är feltillverkad, så att den kan orsaka stor vattenskada.
  2. Kökskranen, som är en felleverans. Det skulle vara kranen med slang, vi fick en utan.
  3. Diskmaskinen, som har rejäla transportskador på två sidor.
  4. Ugnen, har också en repa, som är en transportskada. Den kan vi behålla, men vi vill nog ha rabatt.
  5. En kökslucka, har en transportskada, så den ska bytas.

Annars är nog allt bra, bara min husse sätter kylskåpet så det står rakt. Jag har dock inte provat allt än. Bara mikrovågsugnen, diskbänken och diskmaskinen. Den senare är lite löjlig, för den hörs knappt.

Nu ska jag försöka hitta kastruller och stekpannor, så ska vi se om det inte ska gå att göra fördisk idag. Min husse och jag ska nog köpa lådinredningar till vissa lådor också.

Igår satte rörmokaren in avloppspumpen, som vi måste ha här nere, och kopplade på vattnet i köket och i dusch/toa/tvättrummet. Nu vill jag att han sätter fast alla elementen, så att systemet kan fyllas med vatten. Då kanske min husse kan få sitt efterlängtade varmvatten.

Jag tror minsann att huset börjar bli klart, men först ska golvet läggas i stora tv- och vardagsrummet. Om sedan IKEA serverar kokpotatis till sina köttbullar, så leker verkligen livet.

Hej så länge

Vaira

Slutspurt och invigning samtidigt. Min köksmontör står på en stege och tittar på mig och min rörmokare, som håller på att montera vatten och avlopp till den felaktiga, men dyra, diskhon. Min Agnes står beredd att inviga mikrovågsugnen.

Det gäller att mäta ordentligt om det ska bli bra. Tyvärr är matrummet fullt med flyttlådor, annars skulle det vara färdigt nu.

Visst blev mitt kök tjusigt? Min husse har redan börjat flytta in saker. Diskmaskinen är full med disk och håller som bäst på att diska den. Tre lådor är uppackade, men det återstår ungefär 3.379 stycken. Trots vattenpasset, så står kylskåpet snett. Nu kan vi få kallvatten och is från kylskåpet också.

Ännu ett nästan färdigt rum. Bara tvättmaskinen och torktumlaren sätts in till höger, så är allt klart. Naturligtvis ska vi sätta upp toapappershållare och handdukshängare. Fattas bara, för fint ska det vara hemma i mitt palats.

Längst bort till vänster ligger det nya golvet, som min husse ska lägga dit. Men först måste han slänga alla kartonger på soptippen. Det blir ett drygt arbete för en lat husse. Min Agnes, som skulle ha varit behövd nu, har tagit semester med min Sabrina i Malaga.

(209)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar