Annons

Annons

Mor firades med en brakfest

Hela gänget på restaurang. Du ser Vaira (=jag), min Agnes, Matilda och Sabrina. För att inte förfula bilden, fick min husse inte vara med.

Hela gänget på restaurang. Du ser Vaira (=jag), min Agnes, Matilda och Sabrina. För att inte förfula bilden, fick min husse inte vara med.

Det var mors dag igår, som du säkert vet. Här i Toulouse så firade vi den ordentligt. Vi åt och tittade på rugby så det stod härliga till. Restaurangen var mycket bra. Väldigt mycket bra. Rugby på tv kan jag dock vara utan.

Annons

Nu är det så att min Agnes mamma var på främmande ort. Matildas mamma var också på främmande ort och även Sabrinas mamma var på främmande ort. Min husses och min mamma finns inte mer. Fast min mormor, hade kunnat vara med, men hon var också på främmande ort. Så var läget inför firandet. Men sådana petitesser ska inte stoppa oss från att fira.

Därför beslöt jag att vi skulle fira själva. Carson City skulle vara utmärkt. Jag hade känt dofterna därifrån tidigare när jag gått förbi.

Sabrina ville bara ha kaffe, men de andra beställde minsann. Jag fick inget. Nu råkade det hampa sig så att portionerna var gigantiska. Husse, som ville ha grillad kyckling, fick en hel grillad kyckling.

– Jag orkar med min portion, sade Matilda. Fast hon hade vegetariskt.

– Jag orkar aldrig med min portion, sade min husse.

– Jag orkar aldrig med min portion, sade min Agnes

Jag, som inte hade fått beställa något, fungerade som en synnerligen levande doggybag. Jag fick så jag nästan blev mätt! Vid bordet! Glada givare av dessa delikata gåvor var min husse och min Agnes.

– Oj, nu tappade jag en köttbit igen, sade min Agnes.

– Oj, nu tappade jag en kycklingbit igen, sade min husse.

Köttbitarna föll ner på golvet, nästan lika friskt som regndropparna som föll utanför taket som vi satt under.

När det så blev dags för kaffe, så ville jag ligga i husses knä och vila ögonen.

– Du kan inte ta upp Vaira i ditt knä på en restaurang, förmanade min Agnes min husse.

Jag sov gott i husses knä.

Sedan åkte vi i Sabrinas bil till Imogens pub The Wild Rose. Jag satt i min Agnes knä i bilen och kunde morra diskret åt alla hundar som passerade förbi utanför.

På puben skulle vi se på rugby. Det var en viktig match för Toulouse. Gå till final eller inte, det var frågan.

Så började matchen. Jag kunde läska mig med lite vatten, de andra hade öl i sina glas. Jag lade mig på golvet och vilade ögonen en stund. Så slutade matchen direkt efter jag började vila mig och vi åkte hem. Där fick jag mat igen. Hundmat. Maten på restaurangen var godare.

Toulouse, som jag höll på, vann för övrigt rugbymatchen. Det var nog min förtjänst.

Hej så länge

Vaira

Husses kyckling. Under den fanns det potatis. Redan där hade jag siktat in mig på ett smakprov. Men att jag skulle få så mycket som jag senare fick, översteg mina vildaste förväntningar.

Husses kyckling. Under den fanns det potatis. Redan där hade jag siktat in mig på ett smakprov. Men att jag skulle få så mycket som jag senare fick, översteg mina vildaste förväntningar.

Du ser min Agnes och Matilda sitta och vräka i sig sin mat. Matilda delade inte med sig av sin sallad, men jag hade nog inte tyckt om den ändå.

Du ser min Agnes och Matilda sitta och vräka i sig sin mat. Matilda delade inte med sig av sin sallad, men jag hade nog inte tyckt om den ändå.

Vaira, min husse och Sabrina som sitter och väntar. Min husse väntar på sin mat. Sabrina väntar på sitt kaffe. Jag väntar på att husses portion ska vara lika stor som han påstått. Då kommer jag också att få lite festmat.

Vaira, min husse och Sabrina som sitter och väntar. Min husse väntar på sin mat. Sabrina väntar på sitt kaffe. Jag väntar på att husses portion ska vara lika stor som han påstått. Då kommer jag också att få lite festmat.

Husse dricker kaffe och jag vilar ögonen under bordet i husses knä Det var jobbigt med rugbyn igår. Dessutom arbetade min Agnes på The Wild Rose igår och kom inte hem förrän halv tre. Jag satt och väntade på min Agnes och Matilda vid dörren hela natten. Sådant tar på krafterna.

Husse dricker kaffe och jag vilar ögonen under bordet i husses knä Det var jobbigt med rugbyn igår. Dessutom arbetade min Agnes på The Wild Rose igår och kom inte hem förrän halv tre. Jag satt och väntade på min Agnes och Matilda vid dörren hela natten. Sådant tar på krafterna. Det är Matilda som fotograferat mig.

Flickorna tittar på en stor tv när Toulouse vinner över det vita laget. Jag vilar mig bara lite under bordet, som du ser.

Flickorna tittar på en stor tv när Toulouse vinner över det vita laget. Jag vilar mig bara lite under bordet, som du ser.

(59)

1 kommentar

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar