Annons

Annons

Moraliske schlagervinnaren

Vairasången ur min svit En västgötaspets är större än 10.000 myror, är ett mästerverk som saknar motstycke i den svenska schlagervärlden. En glad och trevlig sång, som dessutom höjer kunskapsnivån. En given vinnare i Ukraina!

Då har det hänt igen. Fel låt vann! Vilken var då rätt låt? På grund av inavel i schlagervärlden och en utbredd nepotism (=släktkärlek), så kom mina bildrag inte ens med till uttagningarna. De var annars de som var i särklass bäst. Jag är den moraliske vinnaren!

Annons

I år skickade jag in flera olika bidrag. Alla var bäst och hade utan tvekan vunnit den stora finalen i Ukraina.

Ta bara mitt bidrag Vaira var vackrast, som är en sång ur min svit En västgötaspets är större än 10.000 myror. Den hade ingen jury placerat annat än etta.

Detsamma gäller sången De tre fula svanarna, som handlar om de vackra svanungarna, som växte upp och blev fula svanar. På grund av sin fulhet, så blev de mobbade av alla ankor. En sång i tiden, nu när vuxenmobbning är på tapeten.

Ensam jag är, som beskriver hur jag få gå alldeles ensam i skogen utan något sällskap, Charlie till exempel. Det är en känslosam sång, som beskriver ensamheten i dagens Sverige. Ett bidrag i moll hade stuckit ut på ett positivt sätt.

Uttagsjuryn ratade till och med den klämmiga marschen Segrar på Tånga hed. Det var där jag skulle ha haft hela prisbordet, om inte domaren hade blivit bländad av min skönhet.

Den riktiga snyftaren jag skickade in var Jag har hört om en sjö under molnen. Den trodde jag inte de kunde säga nej till. Även den hade ordnat en seger för Sverige i Ukraina. Inte ett öga hade varit torrt bland jurymedlemmarna runt om i Europa, när de hade givit mig 12 poäng.

Som det nu blev, så får vi skämmas i hela Europa, när finalen går av stapeln. Fast det är inte jag som ska skämmas, utan det blir de som inte tog mina bidrag. Jag tror att de var för bra, så det inte skulle bli någon tävling. Det blir ju inte det om segraren redan är given.

Hej så länge

Vaira

De tre fula svanarna sätter strålkastaren på ett aktuellt samhällsproblem; mobbing. Morgan Alling kan slänga sig i väggen! En given vinnare i Ukraina!

Finns det något mer tragiskt än en ensam västgötaspets i den stora skogen? Min ballad Ensam jag är, sätter verkligen tassen på ett modernt samhällsproblem. Att dessutom texten är tänkvärd och melodin underbar, gör ju inte det hela sämre. En given vinnare i Ukraina!

En riktigt medryckande marsch skulle säkert ha gått hem i Ukraina. Jag fick inspirationen till detta mästerverk när jag marscherade runt i utställningsringen tillsammans med min urmatte i våras. När jag skrev Segrar på Tånga hed, så ville jag visa hur för mycket skönhet, kan vara en nackdel i en avundsjuk värld. En given vinnare i Ukraina!

Jag har hört om sjö under molnen är så bra, så jag hade redan gjort ett skivomslag till vad jag trodde skulle bli segrarlåten. Hur juryn kunde sortera ut denna snyftare, är väldigt svårt att förstå även för mig. Då ska du veta, att fastän det är mitt bidrag, så är jag alldeles opartisk. En given vinnare i Ukraina!

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar