Annons

Annons

Musikfest till min ära – igen

Knappt hann ekot av tonerna mellan bergen från den förra musikfesten tona ut, förrän det var dags för nästa musikfest. Den var på torget i går kväll. Liksom den förra festen, så var denna också till min ära.

Första festivalsångaren ut, var en farbror. Det var lite jazz så där de spelade och sjöng. Min husse tyckte det var bättre än under den andra festivalen. Jag ägnade mig mer åt att synas, än att lyssna. Man måste prioritera här i livet.

Folket i Aurignac firade årets ljusaste dag genom att spela för mig. Eftersom jag saknar the nordic light här, så får jag musik istället. Så enkelt är det.

Jag tog med mig min husse för att lyssna och titta. Fast naturligtvis var det viktigaste att folket i Aurignac fick tillfälle att se på mig. Jag är ju inte bara vacker, jag är ju viktig också.

Annons

Min husse och jag passade också på att ta en promenad till slottet, för att titta på midnattssolen. Fast här försvinner midnattssolen 21 39. Det gör inte så mycket, för här i min nya stad Aurignac har vi gatlyktor istället. Det hade vi inte hemma på Strandvägen i Tranås.

När det blev mörkare, så tände de lampor också på torget. Då kunde man se vilka som sjöng.

Det är verkligen trevligt att bli så välkomnad till min nya stad. Jag tycker invånarna sköter sig exemplariskt. Sedan jag kom för en månad sedan har det varit en motorcykelfest, en filmfestival och två musikfester. Bra jobbat! Nu hoppas jag att de är lika duktiga att jobba med mitt hus, som de är att ordna festivaler.

Hej så länge

Vaira

Att jag är populär hos de unga här i stan, kan man inte ta miste på. Det var riktigt trevliga flickor. Framtida väljare för mig, när det blir dags för nästa presidentval, skulle jag tro.

När farbrodern hade sjunget färdigt, så var det en tant som tog vid. Hon sjöng att det var sommartid. Med tanke på att det var över 30 grader varmt, så var inte det man behövde upplysa om, tyckte jag.

Helt plötsligt var det många tanter som ville sjunga, men då blev det mörkt. Som tur var så fanns det lampor, så man kunde se vilka tanter det var, som kände sig kallade att ta ton.

Står du på torget i Aurignac och vänder dig om, så ser du midnattssolen. Det gäller att passa på innan den försvinner. Ser du att de har tänt gatlamporna redan? Jag har en lampa på mitt hus.

En promenad till slottet är alltid kul. Jag får springa lös som jag vill på borggården, för det är staket runt om. Min husse skulle vilja stjäla med sig lite rosmarinbuskar och hibiskus hem till min palatspark, men det får han inte för mig. Risken att avslöjas skulle också vara tämligen stor, då buskarna är ett par meter höga. Att jag flåsar beror på värmen, en lång backe och en rejäl västgötaspetsrusning i slottsmiljö.

(71)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar