Annons

Annons

Nässjö fick fint presidentbesök

Finare besök än så här kan knappast Nässjö få. Särskilt inte med tanke på hur rolig staden såg ut. Jag såg inte en enda slakteributik. Lika påvert som i Tranås, med andra ord. Hurra för Auricnac.

Finare besök än så här kan knappast Nässjö få. Särskilt inte med tanke på hur rolig staden såg ut. Jag såg inte en enda slakteributik. Lika påvert som i Tranås, med andra ord. Hurra för Auricnac.

Tidigt, nåja sådär tidigt, släntrade jag upp i min presidentbil Roadforce 1, för att låta mig köras de 67,9 kilometrarna till Nässjö sjukhus. Det var inte jag som skulle dit, utan det var han som jag tar hand om (=min husse), som skulle inställa sig senast 10.00 på sjukhuset.

Annons

Resan gick lugnt och bra, eftersom vi hade gott om tid. Redan fem minuter före utsatt tid, kunde vi parkera min presidentbil full lagligt, som omväxling, på sjukhusets parkering.

Jag tänkte att det kunde vara nyttig träning för min husse att klara av besöket bland de många korridorerna själv, så jag stannade kvar i bilen.

Nu ska du inte tro att min husse är sjuk på något sätt. Han är bara lite starrig. Det är nog därför han är stirrig. Det var en ögondoktor som husse besökte. Doktorn skulle se om min husse såg bra ut, vilket jag hade kunnat svara nej på direkt. Han skulle även trycka på ögonen, om jag har fattat rätt.

När det också visade sig att min husse kunde läsa alla bokstäverna på tavlan, så kunde han släppas ut till den i bilen väntande vackra och kloka västgötaspetsen Vaira (=jag).

Vi tog en tur till staden, så att jag kunde beundra Nässjö. Det gjorde jag inte. Aurignac verkar så mycket bättre. Jag såg varken en slaktare eller ett lämpligt presidentpalats.

Efter jag hade gått en liten stadstur, så återvände vi till bilen och till Tranås.

Det börjar bli jobbigt med alla långresor, men det är så det är när man är president och dessutom skötare av en åldring.

Hej så länge

Vaira

Säga vad man vill om sjukhus, men skojiga miljöer kan de verkligen skapa. Det var hit husse skulle gå. De fina skyltarna gjorde så att han hittade rätt.

Säga vad man vill om sjukhus, men skojiga miljöer kan de verkligen skapa. Det var hit husse skulle gå. De fina skyltarna gjorde så att han hittade rätt.

Att det här var en skojig apparat. Jag tror att man använder den när man ska tillverka hundgodis. Jag fick nämligen en godisbit av min husse när han kom ut till bilen igen.

Att det här var en skojig apparat. Jag tror att man använder den när man ska tillverka hundgodis. Jag fick nämligen en godisbit av min husse när han kom ut till bilen igen.

Här ser du bokstäverna man måste kunna läsa för att bli utsläppt från ögondoktorn. Min husse påstod att han klarade provet med glans. Det kan vara sant, eller så är det bara en alternativ sanning. Kan husse för övrigt läsa alls?

Här ser du bokstäverna man måste kunna läsa för att bli utsläppt från ögondoktorn. Min husse påstod att han klarade provet med glans. Det kan vara sant, eller så är det bara en alternativ sanning. Kan husse för övrigt läsa alls? (Inte ens jag förstår vad författaren vill ha sagt med texten, som står på skylten.)

(47)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar