Annons

Annons

Nationaldagen ett stort fiasko

Det som skulle bli en stor välkomstfest för mig, bidde ingenting. Istället för att mötas av festande och jublande människor på mitt torg i min stad, så möttes vi av en trött tonåring som satt och väntade på – ja vadå?

Ett så gott som öde torg, är inte så festligt så man gläfser av glädje. En ensam tonåring, med vita sockor som lyser i skymningen, sitter borta vid monumentet och väntar på att det ska hända något. Alla andra är antagligen i Marpa och firar nationaldagen.

Jag hade verkligen bespetsat mig (jag är ju en spets) på en riktigt rolig afton. Massor av paella som skulle trilla ner under bordet. Ett vackert tal av borgmästaren riktad till den nya, mest betydelsefulla, invånaren Vaira. Men inte. När vi kom till torget var det väldigt långt från festligt. Man ska inte räkna ut något, för det blir ändå aldrig som man tror.

Annons

Min husse, som inte är så vass på franska, hade missförstått affischen som berättade om firandet. Tydligen ägde det rum i en av de omgivande byarna, Marpa. Var ligger då Marpa? Jag vet inte, men min husse han har ingen aning. Firandet för vår del ställdes alltså in. Jag var nyryktad alldeles i onödan.

Efter detta fiasko, så hoppas jag att min husse skärper sig till nästa fest. En tröst är att festerna duggar ganska tätt här i Aurignac.

Hej så länge

Vaira

Hade min husse kunnat läsa och frågat någon var Marpa ligger, så hade det kanske kunnat bli lite tjo faderittan för oss i går kväll. Men inte. Man kan inte förvänta sig för mycket om man har en sådan husse som jag har.

Istället för festligheter, så blev det en promenad för att se på den nedgående solen, men den hade redan gått ner, så vi missade den också. Vi passerade tre katter, som jag inte ens fick skälla på. När vi kom hem lade vi oss, men vi hörde fyrverkerier vid elvadraget. Då hade jag inte tid att bry mig. Jag skulle ju sova.

Det enda som hände i Aurignac var tydligen nedläggande av kransen vid monumentet över de stupade i krigen. Till och med den ceremonin missade vi med mycket god marginal.

(66)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar