Annons

Annons

Nationaldagsfest i en koloni

På en av de stora huvudgatorna i South Hero kommer en lång rad med brandbilar. Precis som husse sade. Folk går man ur huse, för att studera de röda fordonen.

På en av de stora huvudgatorna i South Hero kommer en lång rad med brandbilar. Precis som husse sade. Folk går man ur huse, för att studera de röda fordonen.

Troligtvis vet du var South Hero ligger. Om du inte vet det, så kan jag tala om att det ligger på Grand Isle, som ligger i Vermont, som ligger i USA, som ligger på andra sidan havet. Det är en stor stad. Där bor det nästan 1 700 personer. En av de personerna är Eloise, som numera är släkt med mig. Med husse har hon varit släkt jättelänge. Igår firades det nationaldag i South Hero.

Annons

Nu undrar du säkert varför man firade just den 4 juli i South Hero. Jo, det är nationaldag i hela USA samtidigt och då ska man tydligen fira. I South Hero är det en stor parad just den dagen. Troligtsvis den största paraden i hela USA, kanske hela världen.

Vad finns då i denna parad? Jo, enligt husse, som har varit där flera 4 juli och firat, så kan man se brandbilar, traktorer, brandbilar, traktorer, kossor, brandbilar, traktorer och lite hästar och traktorer och gamla bilar och traktorer.

Då man inte riktigt kan tro på husse, så bad jag Eloise att skicka lite bilder på paraden till mig, så jag kunde se med egna ögon. Husse verkar ha talat sant.

Jag får tacka Eloise för alla fina bilder och jag hoppas att hon kommer hit snart så vi kan bli vänner. Bildtexterna har jag skrivit själv, då hon inte gav mig några sådana.

Hej så länge

Vaira

USA:s nationaldag börjar med att Eloises katt Bogie sjunger så att alla vaknar. Är det månne nationalsången som kommer genom hans kattstrupe? Jag vet inte, för jag var inte där.

USA:s nationaldag börjar med att Eloises katt Bogie sjunger så att alla vaknar. Är det månne nationalsången som kommer genom hans kattstrupe? Jag vet inte, för jag var inte där. Fast det hade varit snyggare och vackrare sång med en västgötaspets.

Bar för att alla ska veta hur mycket klockan är, så kör denna klockbil i paraden. Har du någonsin sett så många klockor i en bil. I min bil har vi bara en klocka.

Bara för att alla ska veta hur mycket klockan är, så kör denna klockbil i paraden. Har du någonsin sett så många klockor i en bil. I min bil har vi bara en klocka.

Detta är Trollkaren från Oz, som hade tagit sig den långa vägen till South Hero för att vara med i paraden.

Detta är Trollkaren från Oz, som hade tagit sig den långa vägen till South Hero för att vara med i paraden.

Det fanns tydligen vaktpersonal också. Den här ridande hussen bär på kolonins flagga. Eventuellt kan jag ha lite fel. Är det någon som vet om USA har blivit självständigt än?

Det fanns tydligen vaktpersonal också. Den här ridande hussen bär på kolonins flagga. Eventuellt kan jag ha lite fel. Är det någon som vet om USA har blivit självständigt från England än?

Man vill gärna visa upp det modernaste man har. Som du ser på framrutorna, så har den här brandbilen luftkonditionering. Det är modernt och fint.

Man vill gärna visa upp det modernaste man har. Som du ser på framrutorna, så har den här brandbilen luftkonditionering. Det är modernt och fint.

Se där! Där har vi ju en amerikansk traktor av modernaste snitt. Det finns många bönder i Vermont, så det är inte konstigt att de har så fina traktorer. Husse påstår sig ha sett den traktorn tidigare, men det tror jag inte på.

Se där! Där har vi ju en amerikansk traktor av modernaste snitt. Det finns många bönder i Vermont, så det är inte konstigt att de har så fina traktorer. Husse påstår sig ha sett den traktorn redan 1991, men det tror jag inte på.

För de som inte hade egna bilar, så fanns det tydligen bussar som gick till paraden. Små smidiga bussar de har i USA. Ett par sådana skulle göra sig bra i här i Tranås.

För dem som inte hade egna bilar, så fanns det tydligen bussar som gick till paraden. Små smidiga bussar de har i USA. Ett par sådana skulle göra sig bra i här i Tranås.

Huvudnumret kan jag tro. Vallningsbara djur måste vara paradens höjdpunkt. Vad jag verkligen saknar är att det inte tycks finnas någon västgötaspets som vallar de här oxarna.

Huvudnumret kan jag tro. Vallningsbara djur måste vara paradens höjdpunkt. Vad jag verkligen saknar är att det inte tycks finnas någon västgötaspets som vallar de här flaggbärande oxarna.

Efter paraden drog min nya släkt hem till Eloise. De sitter i en stor ring och pratar om hur mycket de saknar mig, fastän de inte har träffat mig. Ser du att Eloise bor nästan likadant som jag? Jag sitter i Småland och tittar på Östergötland på andra sidan sjön. Hon sitter i Vermont och tittar på New York.

Efter paraden drog min nya släkt hem till Eloise. De sitter i en stor ring och pratar om hur mycket de saknar mig, fastän de inte har träffat mig. Ser du att Eloise bor nästan likadant som jag? Jag sitter i Småland och tittar på Östergötland på andra sidan sjön. Hon sitter i Vermont och tittar på New York. Så kan det vara. Olika, men ändå lika.

LÄS OCKSÅ

(25)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar