Annons

Annons

Ner och upp också i Aurignac

När min husse och jag bodde i Tranås i Hätte, så fotograferade min husse solens upp- och nedgång i stort sätt varje dag. Det var Idas (=en fd elev) fel, påstod min husse. Här i Aurignac har det inte blivit mycket bevänt med upp och nedgångar. Står solen still här, undrar du kanske?

Solen har just gått upp, men den lyser inte på mig, din naturkunskapslärare för dagen. Varför? Jo de spanska bergen tar alla strålar, så det blir inga över till mig. Fast erkänn att jag är vacker även i skugga!

Igår på kvällen och idag på morgonen tyckte jag att vi skulle göra slag i saken. Det finns inte så mycket sjöar som solen kan spegla sig i, men det finns berg att lysa på. De är upptäckta av mig och bör också duga som fototapeter. Eller hur?

Annons

Berg är lite svårare än sjöar, för de ligger så långt bort. Somliga dagar syns inte bergen alls och då är det svårt att få till ett fint Hötorgsfoto. Fast igår och idag syntes de bra, utom just där solen gick ner förstås.

Så bara för att du ska se att solen går upp och också ner här i Aurignac, så får du lite bilder att titta på. Du kan också se orättvisan att de franska bergen missgynnas till förmån för de spanska, som roffar åt sig alla solstrålar.

Den bild du ska beundra mest, är förstås den första. Den föreställer nämligen mig i morgonljus, bara för en timme sedan.

Hej så länge

Vaira

Det var sådana här bilder min husse tog när vi bodde jämte en sjö. Skränande fiskmåsar gör sig bättre på bild, än ute i levande livet. De skulle nog sitta fint på en fototapet, även om en västgötaspets vore stiligare.

Nu blev det raskt en solnedgång. Som du ser är det orättvist. De spanska bergen får strålar, men de franska får knappt några. Jag undrar vad HAN menar med det? Men hans vägar är outgrundliga, som bekant.

Lite längre åt höger ser vi det igen Frankrike är alldeles svart, men de spanska bergen ligger där och lapar sol. Orättvist. Kanske vore det läge för strafftullar på solstrålar för spanjorer?

Även under kvällspromenader är jag noga bevakad av Aurignacs katter. Den här satt och smög på mig gömd i en mörk håla, men jag såg den nog!

Och nu varde det morgon dagen efter den förra dagen. Solens strålar lyser på de spanska bergen, under tiden som de stackars franska bergen diskrimineras å det grövsta. Ska det få vara på det här sättet? Nej, verkligen inte, men du ser att solen går upp i alla fall.

Här är det ännu tydligare hur de franska bergen diskrimineras av de spanska bergen. Varför ska inte det franska stiliga berget få sol på sig, när det fullkomligt flödar över med solstrålar bort i Spanien? De franska har ju dessutom träd, som kan behöva några värmande strålar.

(42)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar