Annons

Annons

Nu är amerikanarna hos mig

Allihop samlar oss efter vi har gått under järnvägen i Linköping. Ser du tåget i bakgrunden? Det är det försenade tåget alla kom med. Eloise kan inte slita ögonen från mig, men Lars och Astrid vet hur man ska fotograferas.

Allihop samlar oss efter vi har gått under järnvägen i Linköping. Ser du tåget i bakgrunden? Det är det försenade tåget alla kom med. Eloise kan inte slita ögonen från mig, men Lars och Astrid vet hur man ska fotograferas.

I god tid for min husse och jag till Linköping centralstation igår. Dit brukar min Agnes komma, men det kan också komma amerikanare. I går kom det till exempel fyra stycken. Tre människor och en björn.

Annons

Detta är ett besök jag har sett fram emot väldigt mycket. Tänk dig fyra tallrikar att fördiska, istället för en. Dessutom är det tre fler som kan klia på mig.

De som kom är en Eloise. Hon var gift med min husses kusin Jim, men han är tyvärr död nu.

Andra som brukar komma igår är en björn, en Astrid och en Lars. Alla utom björnen är barn till Eloise. Både Eloise, Astrid och hennes björn bor i Vermont, där det finns lönnsirap. Lars bor i Oregon, där man kan köpa lönnsirap i snabbköpet till sina pannkakor. Flickor och björnar bor alltså mera österut än pojkar i USA. Min David bor bara några timmar från Lars. Bra att veta.

Tåget var kraftigt försenat. Det rullade in på stationen 20.48.23, fastän det skulle ha kommit 20.48.00.

– SJ kan man aldrig lita på, sade min husse upprört. Trots att han var uppretad på grund av den oförlåtliga förseningen, så skingrades det dåliga humöret när han fick se släktingarna. Mötet på perongen blev glatt och hjärtligt.

Vi satte oss i min nya bil och åkte hem. Eloise, som är en mycket sympatisk person, hade med sig tuggodis till mig. Amerikanarna är tydligen ett duktigt folk på just hundgodis, eftersom tuggpinnarna var synnerligen delikata.

Jo, det har blivit tre fler tallrikar att fördiska. Tyvärr äter den medhavda björnen inget, så där blir det inget extra åt mig.

Nu ser jag fram mot övriga måltider. Dessutom kan jag i förtroende säga att Lars gav mig en smakbit vid bordet. Han verkar väldresserad.

Ska jag säga något elakt om amerikanarna, så är det att de alla luktar katt.

Hej så länge

Vaira

Lite flamsiga var de allt under morgonpromenaden, men jag tågar vidare till min hemliga stig i skogen. Det är bråttom, för när vi kommer hem vankas det frukost.

Lite flamsiga var de allt under morgonpromenaden, men jag tågar vidare till min hemliga stig i skogen. Det är bråttom, för när vi kommer hem vankas det frukost.

Varför behöver inte amerikanska björnar sitta i en bur när de åker bil? Inte vet jag. Dessutom hade jag hört att grizzlybjörnarna i Amerika skulle vara så rysligt stora. Det är bara skryt, kan jag avslöja. Ja, du kan ju se själv på bilden.

Varför behöver inte amerikanska björnar sitta i en bur när de åker bil? Inte vet jag. Dessutom hade jag hört att grizzlybjörnarna i Amerika skulle vara så rysligt stora. Det är bara skryt, kan jag avslöja. Ja, du kan ju se själv på bilden.

Redan vid kvällsmaten demonstrerade jag att jag visst får plats i soffan emellan Eloise och Astrid. Så kan de mata mig båda två samtidigt.

Redan vid kvällsmaten demonstrerade jag att jag visst får plats i soffan emellan Eloise och Astrid. Så kan de mata mig båda två samtidigt.

Det är tur att en av oss vet hur man intar en fotopose. Du ser lätt på den här bilden, vem det är som är fotomodell.

Det är tur att en av oss vet hur man intar en fotopose. Du ser lätt på den här bilden, vem det är som är fotomodell i det här sällskapet.

(62)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar