Annons

Annons

Nu är resursfamiljen komplett

Nej, så här suddig är inte min resursfamilj. Det är min husse som inte kan sköta en kamera. Från vänster ser du min resurshusse, Vaira och min resursmatte. Jag får hyra in en fotograf, så att du kan få se dem på en skarp bild. Jag återkommer vid tillfälle.

Nej, så här suddig är inte min resursfamilj. Det är min husse som inte kan sköta en kamera. Från vänster ser du min resurshusse, Vaira och min resursmatte. Jag får hyra in en fotograf, så att du kan få se dem på en skarp bild. Jag återkommer vid tillfälle.

Det kan tyckas vara ett stort steg för mänskligheten – och det är det också. Min resurshusse i vardande har tagit det gigantiska klivet till att bli min resurshusse. Jag var hos min resursfamilj igår kväll nämligen. Min nya resurshusse skötte sig förträffligt. Hela kvällen lyste klotången med sin frånvaro. Det måste premieras förstås.

Annons

För det första måste jag be om ursäkt för bilderna. Husse hade klumpigt nog ställt in kameran på ”ansikte och måne”, vilket blev alldeles fel. Då krävs det nämligen ett stativ som håller i kameran och inte en darrig husse. Bilderna kommer gå vidare till vandringsutställningen ”Amatörfotografens värsta misstag”.

I vilket fall som helst så hade min resurshusse satsat för fullt i går, för att blidka mig. Han hade tagit dit Henrik (som inte är med på någon bild), Emma som är Henriks fru tillika resursfamiljens dotter. Som ett extra trumfkort hade Henrik och Emma med sig sin son Jakob. Han har lagom höjd för mig och jag har lagom höjd för honom, vilket ju är bra. Vi passar bra ihop. Dessutom vet han vad en fördisk innebär. Det var en full portion, nästan, kan man säga. Jakob tog också det kloka beslutet att egenmäktigt bryta mot husets fördisksförbud. En mycket klok gosse! Vad månde bliva av honom? Han kan gå hur långt som helst.

För att återgå till resurshusse. Jag hade honom under uppsikt hela tiden från det han hämta mig. tills det jag åkte hem. Jag kan ju aldrig vara säker på vad han har på gång. Ibland klappade han mig på lämpliga ställen, vilket var ett plus, men han bjöd inte på något. Av resursmatte fick jag en jordgubbe. Gott!

Märkligast av allt var dock att jag inte ens såg någon klotång. Inte på hela kvällen. Alltså har min resurshusse äntligen lärt sig att jag alltid har exakt lagom långa klor.

Allt detta sammantaget gör att jag nu kan utnämna min före detta resurshusse i vardande, till att bli min ordinarie resurshusse.

Fast jag måste göra klart för min resursfamilj, att så länge vi inte har haft riktigt skarpt läge med övernattning, så vill det till att fortsätta att muta mig. Gärna med en Jakob och några jordgubbar. Eller korvar. Eller köttbullar.

Hej så länge

Vaira

Jakob är inte stor, men han vet redan vad en fördisk innebär. Han får lite hjälp av resursmatte, vilket kanske kan vara bra. Jag sitter i spänd förväntan på att tallriken ska hamna på golvet. Korv och potatis var det han bjöd mig på. Smaskens.

Jakob är inte stor, men han vet redan vad en fördisk innebär. Han får lite hjälp av resursmatte, vilket kanske kan vara bra. Jag sitter i spänd förväntan på att tallriken ska hamna på golvet. Korv och potatis var det han bjöd mig på. Smaskens.

Min synnerligen snåla husse sitter och skrapar upp det sista från sin tallrik, under det att både Emma och jag avundsjukt tittar på. För ordningens skull vill jag säga att Emma inte har vin i sitt glas, om du nu trodde det. Hade hon druckit vin, så hade hon ju inte kunnat köra hem mig.

Min synnerligen snåla husse sitter och skrapar upp det sista från sin tallrik, under det att både Emma och jag avundsjukt tittar på. För ordningens skull vill jag säga att Emma inte har vin i sitt glas, om du nu trodde det. Hade hon druckit vin, så hade hon ju inte kunnat köra hem mig. Som du kanske ser, så är bilden skarp. Det beror på att det var min nya resurshusse som tog den.

Jag och min då blivande resurshusse. Bilden togs när han hämtade min husse och mig. Då visste han inte om att han skulle ta det stora steget från en resurshusse i vardande till en fullödig resurshusse.

Jag och min då blivande resurshusse. Bilden togs när han hämtade min husse och mig. Då visste han inte om att han skulle ta det stora steget från en resurshusse i vardande till en fullödig resurshusse.

Fotnot: En resursfamilj är något som jag behöver när jag ska återhämta mig från mitt tunga arbete att ta hand, om och ansvara för, min skröpliga brukare (=min husse) i äldreboendet (=mitt hus), där jag till vardags sliter hårt sju dagar i veckan.

LÄS OCKSÅ

(39)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar