Annons

Annons

Nu är USA-släkten på väg hem

Den obligatoriska bilden innan alla ger sig av hemåt. Du ser min husse, min Agnes, Astrid, Lars och Eloise. Främst av alla sitter jag och håller ordning på min husse. Det är nödvändigt.

Den obligatoriska bilden innan alla ger sig av hemåt. Du ser min husse, min Agnes, Astrid, Lars och Eloise. Främst av alla sitter jag och håller ordning på min husse. Det är nödvändigt.

Helt plötsligt stod det en massa resväskor i mitt finrum där nere. Nu är det resa på gång tänkte jag. Dessbättre hittade jag inte min Agnes väska bland allt bagage. Det betyder nog att hon har flyttat hem.

Annons

Vi tog alla väskorna och lastade dem omsorgsfullt in i bilen. De fick alla plats jämte min nya bur. Sedan gick vi in igen, för det vankades en festmåltid.

Astrid, som ju bodde i mitt hus i ett år, hade önskat sig en favoriträtt. Hon har god smak, för det är en av mina favoriter också. Vad det var? Blodpudding!

Eftersom det var min Agnes som tillredde denna delikatess, så blev det inte som vanligt. Husse tar ett par skivor och kör in dem i mikron ett par minuter. Min Agnes stekte blodpudding, bacon och tärnade äpplen och stekte dem också. (Äpplena hade hon kunnat hoppa över.) Till detta serverades det hemmagjord lingonsylt. Det är min husse som hade varit hemmaduktig för ett år sedan.

Alla åt och lät sig väl smaka av den goda maten. Dock blev det en hel skiva över till mig + all fördisk. Bacon fick jag bara en liten, liten bit av.

Efter maten for vi alla till Linköping. På stationen tog vi farväl av mina nya vänner från Amerika. De skulle åka tåg till Arlanda, för de skulle bo på hotell eftersom deras flygplan åkte så tidigt. Lars skulle ta flygplanet till Oregon och Astrid och Eloise skulle ta det plan som det stod Vermont på. I skrivande stund befinner de sig över Atlanten. Hoppas piloterna kör lågt och sakta, så det inte händer något.

När vi hade sagt hej då, så körde min Agnes hem oss till mitt hus. Idag är det tyst i huset, för det är bara jag, min Agnes och min husse kvar.

Hej så länge

Vaira

Alla väskor som helt plötsligt befann sig i mitt finrum, eller vardagsrum (välj själv). Jag vaktar så ingen tar dem. Dessutom vill jag följa med.

Alla väskor som helt plötsligt befann sig i mitt finrum, eller vardagsrum (välj själv). Jag vaktar så ingen tar dem. Dessutom vill jag följa med.

Nu blir det snart delikatesser på bordet. Blodpuddingen och äpplena steks på spisen. Baconen var redan klar. Jag kan verkligen se fram emot en trevlig fördisk.

Nu blir det snart delikatesser på bordet. Blodpuddingen och äpplena steks på spisen. Baconen var redan klar. Jag kan verkligen se fram emot en trevlig fördisk.

Se där, nu har vi kommit till Linköpings station. Det är min Agnes, Lars, Eloise och Astrid. Framför alla står jag och vaktar, så det inte kommer en tjyv, bandit eller rövare. Alla åkte iväg utom min Agnes, som körde min nya bil hem till mig. Husse satt jämte. Det blir säkrare så.

Se där, nu har vi kommit till Linköpings station. Det är min Agnes, Lars, Eloise och Astrid. Framför alla står jag och vaktar, så det inte kommer en tjyv, bandit eller rövare. Alla åkte iväg utom min Agnes, som körde min nya bil hem till mig. Husse satt jämte. Det blir säkrare så.

Så var det då bara min Agnes och jag kvar. Min kameraman också förstås, men han kan man ju inte räkna med. Vi har redan varit ute och språkat i skogen idag, min Agnes och jag, Hoppas hon flyttar hit nu.

Så var det då bara min Agnes och jag kvar. Min kameraman också förstås,  honom kan man ju inte räkna med, eftersom han hör till tjänstefolket.. Vi har redan varit ute och språkat i skogen idag, min Agnes och jag, som du ser, Hoppas hon har flyttat hit nu.

(61)

2 kommentarer

 


Annons

Annons

Laddar