Annons

Annons

Nu har jag hamnat i buren

Då var man inburad igen. Jag har just hoppat in, vilket du kan se på att dörren till min bur är öppen. Jag har min säng i buren. Den är mjuk och skön.

Då var man inburad igen. Jag har just hoppat in, vilket du kan se på att dörren till min bur är öppen. Jag har min säng i buren. Den är mjuk och skön.

Jaha. Då var det slut med mjuka säten i bilen. Istället har jag hamnat i en bur längst bak. Jag kan inte längre ställa mig upp och morra åt andra hundar. Så kan det gå, när husse försöker göra min exmatte Gunnel glad.

Annons

Det var nämligen så att min exmatte hade synpunkter på hur en hund skulle färdas i en bil. Säkerhetsbälte dög inte. Det skulle vara en bur. Tyvärr var det lite svårt med en bur i min förra bil, så det fortsatte att vara bälte.

Husses samvete gnagde ständigt, men så slog han till. Han köpte en dyr ny bil där det får plats en bur, lagom stor till mig. Dessutom får vi plats med min Agnes, min David, min Stephanie, min Evan och min Emily. Och så min husse förstås. Det blir sex människor och en vacker västgötaspets.

Fast nu är det tyvärr så, att vi lär knappast få plats med sex burar, så alla får sitta fastspända i säkerhetsbälte utom jag som sitter där längst bak i min bur. Så lite arg är nog min exmatte fortfarande.

Hej så länge

Vaira

Här sitter jag som en inlåst tjuv, bandit eller rövare fastän jag är from som en västgötaspets. Så kan det gå, när det yttre trycket blir för hårt.

Här sitter jag som en inlåst tjuv, bandit eller rövare fastän jag är from som en västgötaspets. Så kan det gå, när det yttre trycket blir för hårt.

Inte kan väl Vaira hoppa upp i sin bur själv, tänker du nog. Jo, ser du, det är precis vad jag kan. Med ett graciöst skutt, landar jag elegant i min säng som finns i buren. Så duktig är jag.

Inte kan väl Vaira hoppa upp i sin bur själv, tänker du nog. Jo, ser du, det är precis vad jag kan. Med ett graciöst skutt, landar jag elegant i min säng som finns i buren. Så duktig är jag.

En uppgift som jag har i min nya bur, är att övervaka lastningen av bilen. Här tillrättarvisar jag min Agnes, alldenstund hon packar sin väska snett. Så kan det inte vara!

En uppgift som jag har i min nya bur, är att övervaka lastningen av bilen. Här tillrättarvisar jag min Agnes, alldenstund hon packar sin väska snett. Så kan det inte vara!

Det var inte billigt att göra min exmatte glad, men här ser du mig framför min nya dyra bil. Nu kan vi säkert åka säkert från Tranås till Toulouse i ett sträck, skulle jag tro.

Det var inte billigt att göra min exmatte glad, men här ser du mig framför min nya dyra bil. Nu kan vi säkert åka säkert från Tranås till Toulouse i ett sträck, skulle jag tro.

(68)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar