Annons

Annons

Nu kan min Agnes vara nöjd

Det var en flitig Agnes som kom igår. Hon fick också fart på den gamle slöe mannen (= min husse), som bor här i palatset tillsammans med mig. Det var inte bara tavlor som spikades fast. Det packades upp och fyndades också.

Ja, nog kan min Agnes vara nöjd över sitt verk. Ser du bilden på min husse där han har basker på sig? Redan i 3-årsåldern visste han att han skulle flytta till Frankrike. Fast han visste inte att det var till presidentpalatset i Aurignac han skulle flytta tillsammans med en Vaira .

När min Agnes kom, så började arbetet direkt. Återstående fyra ouppackade flyttlådor packades upp! De var de sista, med ett litet frågetecken vad som kan finnas på vinden. Det fattas nämligen flera tavlor. Sedan var det lite grejer som skulle packas ner också, vilket gjordes i flygande fart av min Agnes.

Annons

Så var det då tavlorna. Det bestämdes att det skulle vara landskap i trappan, men det fanns inte tillräckligt många landskap. I trappan finns det nu landskap och diverse. Min Agnes spikade och hängde.

Sedan fick jag säga till min Agnes att det var dags att gå ut på en promenad i vårvädret. Sedan fick min Agnes och jag säga till min husse att det var dags att gå ut på en promenad i vårvädret. Så gick vi ut på en promenad i vårvädret. På vägen hittade min husse ogräs med gula blommor, vilket gladde honom mycket. När vi kom hem, så åt vi. Fördisken gladde mig mycket.

Nu skulle övriga konsttemata bestämmas. I övre paradkorridoren ska det bara finnas familjebilder. Eftersom min husse är så gammal, så ska det finnas en sådan vägg. Om man nu inte har någon byrå att sätta bilder på, förstås. Vi började med min husse och hans barn och barnbarn på väggen mellan sovgemakskorridoren och dörren till mina flickors sovgemak och sal. Sverker är med på två bilder. Jag är inte med på någon, fast det ska jag se till att det blir ändring på.

I korridoren till mitt paradsovgemak ska det finnas bilder som föreställer platser min husse har bott på, till exempel Hätte och Aurignac.

Sedan vet vi inte riktigt hur det ska bli. I vilket fall som helst, så placerades tavlor ut på golvet under väggen de skulle hänga, bara för att se.

Nu tog min Agnes tag i familjebilderna och klistrade upp dem på väggen där de ska vara. Tiden gick och gick.

Sedan tog vi en alldeles nödvändig promenad.

Berättade jag att vi fyndade i en flyttlåda? Vi hittade den förlorade lingonsylten och burken med de inlagda körsbär. De ligger i något som heter Kron.

Hej så länge

Vaira

Jag var tvungen att säga till min Agnes att hon fick sluta arbeta. Viktigare uppgifter väntade. Det var dags att gå ut på en promenad med mig. Hon är färdig med trappan, som du ser.

Jag och min Agnes var tvungen att säga till min husse att han fick sluta slöa. Viktigare uppgifter väntade. Det var dags att gå ut på en promenad med mig.

Min husse blev väldigt nöjd när han hittade fina maskrosor. Hemma i Tranås brukade de minsann inte blomma i början av januari. Min Agnes ägnar sig åt promenad och jag undrar vem som har kissat här. (Det var den beiga labradoren, om du undrar.)

När man hänger tavlor, så måste man passa med vatten. Det är då ett vattenpass kommer väl till hands. Min Agnes är väldigt duktig vattenpassare. Det är därför hon sköter de uppgifterna.

Och här har vi dagens fynd. Det finns en burk lingon till, så det var sju burkar lingonsylt av min husses hemgjorda. Nu behöver vi inte köpa på IKEA på ett tag. I den stora burken finns det körsbär, som är inlagda i Kron. De ska separeras. Då kan man dricka saften och bären kan man ha till glass.

(68)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar