Annons

Annons

Nu ska det storstädas hos mig

Låt dig inte luras av att dammsugaren står vid trappan. Den står där mer som en installation, än som ett städredskap. Den har stått där sedan torsdags, dagen då vi skulle börja städa. Som du ser finns det lite att ta tag i.

Låt dig inte luras av att dammsugaren står vid trappan. Den står där mer som en installation, än som ett städredskap. Den har stått där sedan torsdags, dagen då vi skulle börja städa. Som du ser finns det lite att ta tag i. En kartong med tidningspapper, är kanske inte så snyggt i finrummet. 

Det är så att vi ska få gäster till mitt hus i morgon. Jag skäms något alldeles rysligt mycket. Inte för att vi ska få gäster, utan för att min husse har det så väldigt ostädat i mitt hus.

Tro det eller ej, men det är Eloise, Astrid och Lars som kommer. Nu kanske inte du vet vem de är, men det ska jag berätta för dig.

Annons

Eloise var gift med husses kusin Jim. Hans pappa Bengt och husses pappa var bröder. Eloise och Jim har fyra barn. Ett av dem är Astrid och en annan av dem är Lars. Ingrid och Lisa får stanna hemma i USA.

Får man gäster ända från Amerika, så måste man ha städat hemma. Det är otroligt nog min husse som har sagt det.

– Vi måste städa hemma nu Vaira, när vi ska få släkt från Amerika, sade min husse redan i torsdags.

– Vi hinner om vi börjar städa i morgon, sade min lata husse när han sjönk ner i tv-soffan.

Så kom fredagen.

– Vi har hela helgen att städa på Vaira. Nu har vi fredagsmys istället.

Fredagsmyset började redan klockan 10.07 på förmiddagen. Många avsnitt av Gilmore Girls blev det. Är inte min husse lite för gammal för och se den serien?

Så blev det då måndag redan igår.

– Det kommer ju inte förrän onsdag, så vi kan ta det lite lugnt idag, sade min husse i det att han knappade in den för honom nya serien Bones. Även den serien gick bra att sova till.

Nu är det tisdag och i morgon på förmiddagen landar det två flygplan på Arlanda. Ett med en Eloise och en Astrid i och ett annat med en Lars i. Vi ska senare hämta upp dem i Linköping dit de kommer med tåg.

Det innebär, som du lätt förstår, att idag måste vi städa, tvätta, bädda, handla och jag ska ha mina promenader.

Vi får se hur fint det är i morgon. Jag vet inte hur duktig min husse är på att städa ordentligt. Jag har aldrig sett honom göra det. Jag har ju bara bott här sedan februari.

Hej så länge

Vaira

PS Hade min husse torkat av smutsen på objektivet innan han fotograferat, så hade kanske bilderna varit skarpa. DS

Köksbänken är alldeles full, kan man säga. Som du kanske ser har dock min husse varit hemmaduktig och bakat en limpa bröd till gästerna, men resten …

Köksbänken är alldeles full, kan man säga. Som du kanske ser har dock min husse varit hemmaduktig och bakat en limpa bröd till gästerna, men resten …

Även grejen man torkar golvet med är en installation, som har stått lojt lutande mot köksväggen sedan i torsdags. Men idag ska den få arbeta. Det ska jag se till.

Även grejen man torkar golvet med är en installation, som har stått lojt lutande mot köksväggen sedan i torsdags. Men idag ska den få arbeta. Det ska jag se till. Ser du smulorna på golvet? Det knastrar när man går.

Hur ska våra gäster kunna sitta i den blå soffan, när inte ens jag får plats? Det blir för min husse att ta tag i uppröjningen. Man kan inte ha en portfölj, en låda, två kuddar och en kavaj i en soffa man ska kunna sitta i.

Hur ska våra gäster kunna sitta i den blå soffan, när inte ens jag får plats? Det blir för min husse att ta tag i uppröjningen. Man kan inte ha en portfölj, en låda, två kuddar och en kavaj i en soffa man ska kunna sitta i.

Här ser vi min Agnes klädhörna. Hon tar av sig skorna i tamburen och går raskt in för att befria sig från ytterkläderna i fåtöljen. På golvet finns det massa oväsentliga saker som måste undan innan gästerna anländer. Dock vill jag understryka att min bensamlig ska ligga där den ligger.

Här ser vi min Agnes klädhörna. Hon tar av sig skorna i tamburen och går raskt in för att befria sig från ytterkläderna i fåtöljen. På golvet finns det massa oväsentliga saker som måste undan innan gästerna anländer. Dock vill jag understryka att min bensamling ska ligga där den ligger.

(68)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar