Annons

Annons

Nyår med min gammelmoster

 

  Att vi är släkt ser man ju klart och tydligt. Vi har till exempel samma befallande blick.


Att vi är släkt ser man ju klart och tydligt. Vi har till exempel samma befallande blick. Milla är min mormors syster och alltså min gammelmoster.

Gott nytt år husse

Tänkte jag skulle informera dig om hur min semester går så du inte helt glömmer bort mig. Just nu avnjuter jag min semester i Väckelsång hos min kära gammelmoster Milla (Lilltegens Vega Vippmålla). Min gammelmatte Gunnel skulle få fint besök ifrån Frankrike och när besökarna fick höra att jag Vaira var på semester hos gammelmatte, så blev de så blyga och oroliga och nervösa för att träffa en president som jag, så för husfridens skull tänkte jag att det skulle vara ett ypperligt tillfälle att besöka mina vänner och släktingar i Väckelsång. Jag vill ju inte förstöra viktiga relationer med Frankrike och dess invånare såhär inför stundande flytt.

Annons
En Vaira på spaning. Stenarna är kanske bättre längst med min hemliga sten, men nog finns det bra stenar här också.

En Vaira på spaning. Stenarna är kanske bättre längst med min hemliga sten, men nog finns det bra stenar här också.

Här i Väckelsång har jag genom åren avnjutit ett antal semestrar och det var roligt att få en chans att träffa alla igen, dock är saker och ting inte riktigt helt 100 då jag av någon konstig anledning i detta hus inte längre besitter mina presidentiella rättigheter… I det här huset finns det en västgöte som är prinsessa, president, drottning och allmän regent över alla två personer som bor i detta hus och det är INTE jag!!!! Hon=Milla regerar med väldigt fast tass och hon och hennes undersåtar är fullt medvetna om vem det är som är regent (=Milla). Jag insuper alla möjliga knep som Milla använder sig av, samt tar lärdom av alla olika regeringsstilar hon brukar vid olika tillfällen. Milla är då en äldre dam av den aktningsvärda åldern 13,5 år, så det är väl kanske fullt förståeligt om jag låter henne regera, det är ju trots allt bara i detta hus!!!! Det gäller att vara diplomat i min position… Att hon och jag är släkt är lätt att se då vi båda är väääääldigt vackra.

Hoppar man in fint i buren så får man en godis. Milla har infört många bra rutiner och jag har tagit lärdom. Fast i och för sig har jag redan lärt husse detta trick, men han är inte 100-procentig.

Hoppar man in fint i buren så får man en godis. Milla har infört många bra rutiner och jag har tagit lärdom. Fast i och för sig har jag redan lärt husse detta trick, men han är inte 100-procentig. Ser du vad vackra vi är?

Tyvärr är inte Milla så intresserad av fördisk, så det finns inte i det här huset…..(nåt fel är trasigt här!!!), men i övrigt så är det ganska gemytligt med många promenader i bekanta omgivningar. Inte som min hemliga stig hemma dock, men acceptabla. Något ledigt knä finns det alltid att sitta i och naturligtvis klappas det mycket på mig och jag beundras i mängder. Sova i sängen är självskrivet om man befinner sig i detta hus och är västgöte. I natt lyckades jag med bragden att lägga mig mellan Millas husse och matte och sova där hela natten. Tyvärr så väckte Millas matte mig alldeles för tidigt (klockan 06.20) för frukost och promenad, då hon efter det skulle iväg till jobbet.

Att rulla sig måste det alltid finnas tid till. Det är en rättighet som vi västgötaspetsar har.

Att rulla sig måste det alltid finnas tid till. Det är en rättighet som vi västgötaspetsar har.

Morgontrött var bara förnamnet, så hade jag inte nån aptit (inte för torra kulor) så jag hoppade över frukosten (och har säkert gått ner 1 helt kilo pga detta) och efter promenaden så sprang jag tillbaka upp till sängen och sov vidare med Millas husse. Det gäller att spara på energi när man svälter.

  Snääääällllaaaa bara en godis till. Det är konstigt att det jämt ska snålas med väsentligheter.


Snääääällllaaaa bara en godis till. Det är konstigt att det jämt ska snålas med väsentligheter.

En märklig rutin som Milla har infört är att hon någon timme efter kvällspromenaden vid femsnåret ser till att hennes matte skalar en stor morot och slantar den i tunna slantar, som Millas matte sen ger Milla som godis. Jag var väldigt skeptisk till detta i början, men efter några tuggor så var det riktigt gott och jag och Milla var väldigt noga med att äta det som tilldelades oss. Ytterligare en rutin som Milla har infört är att klockan halv nio på kvällen sätta sig att stirra på sin matte tills hennes lydiga matte frågar vad hon vill och då springer Milla till ”godisskåpet” under glada skall, för att visa sin matte att nu är det dags för ytterligare en godisbit av någon sort. Igår kväll blev det ett miniben med kyckling i båda ändarna. Läs och begrunda husse för här har du en del att lära!!! Jag måste träna på min befallande blick…

Här letar vi godis som Millas matte har slängt ut åt oss. Visserligen dietmat men efter all motion så gick även det ner…

Här letar vi godis som Millas matte har slängt ut åt oss. Visserligen dietmat men efter all motion så gick även det ner…

Nej, nu ska vi ut och titta på när Millas husse ska räfsa bort äpplen från trädgården (i december???) och undersöka om det har varit några hemska katter i trädgården. Det finns nämligen några sådana i grannskapet.

Ja, som du hör så har jag fullt upp och jag ville bara att du skulle veta vad du missar. Reser man bort utan sin Vaira så får man skylla sig själv.

Hej så länge

Vaira

Idag har jag haft hjälp av min gammelmoster Milla och hennes matte Britt i Väckelsång. Hon är min ex-resursmatte.

(72)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar