Annons

Annons

Nytt rekord av min husse

Precis som jag misstänkte. Utemöblerna vid lillstugan, eller gäststugan, står kvar bland löven. Jag tror jag får sätta min husse på att räfsa.

Precis som jag misstänkte. Utemöblerna vid lillstugan, eller gäststugan, står kvar bland löven. Jag tror jag får sätta min husse på att räfsa.

Tro det eller ej, min husse har slagit rekord idag. Kanske inte något hedvärt rekord, men ändå ett rekord som kommer att hamna i den internationella rekordhistorien i ett R-institutet i Schweiz. Vad är det då för rekord? Jo han glömde min blogg ända tills nu (16.57). Att han sedan skyller på nya datorn, ska du inte tro på.

Annons

Men har jag något viktigt att skriva om så här sent? Jo, det har jag verkligen. Idag är dagen då du måste leta. Du ska leta reda på alla klockor och trädgårdsmöbler, som ska ställas i morgon.

Vi började vår sökrunda utomhus. Det är där som trädgårdsmöblerna håller hus.

Nere på min Agnes och Sverkers uteplats finns ett bord och fyra stolar. Jo, de fanns där minsann.

Vid frukostuteplatsen bör det också finnas fyra stolar och ett bord. På grund av allvarliga ålderssymptom, så har stolarna tidigare förpassats till återvinningsstationen (=soptippa). Fast bordet fanns där.

I soliga hörnan blir det jobbigt. Där ska det finnas två bord, ett i gjutjärn modell mindre och ett lite större gjort av järn och trä. Båda fanns där. Soffan, de fyra stolarna med ruttet trä fanns där också.

Vid lillstugan fanns trämöblerna precis som förväntat

Allt finns alltså på sina platser, klara för morgondagens stora flyttande.

Så var det klockornas tur. Enligt min inventarieförteckning ska det finnas en klocka i vardera: toaletten uppe, toaletten där nere, mitt sovrum här uppe, matrummet och köket. Längst ner, där min Agnes bor, ska det bara finnas en klocka vid duschen.

I morgon smäller det alltså. Trädgårdsmöblerna ska flyttas lite hit och dit. Det är inte så noga.

Klockorna däremot måste behandlas med yttersta noggrannhet. En visare ska stå på samma, men den andra ska flyttas en bit. Flyttar man den senare åt fel håll, så blir det dubbelfel.

För att underlätta för dig, så ska du få en minnesregel av mig: När du flyttar trädgårdsmöblerna, så ska du också flytta klockan åt rätt håll. Det var väl inte så svårt.

Hej så länge

Vaira

Soliga hörnan gör minsann skäl för namnet, som du ser. I morgon ska vi flytta på de möblerna. Åt vilket håll får man bestämma själv.

Soliga hörnan gör minsann skäl för namnet, som du ser. I morgon ska vi flytta på de möblerna. Åt vilket håll får man bestämma själv.

Min Agnes uteplats låg i skugga när bilden togs, men på Östergötland skiner solen. Det är fusk, anser jag. Alla stolar och bordet finns dock där. Vi kanske vrider lite på dem i morgon, för flyttas ska de ju.

Min Agnes uteplats låg i skugga när bilden togs, men på Östergötland skiner solen. Det är fusk, anser jag. Alla stolar och bordet finns dock där. Vi kanske vrider lite på dem i morgon, för flyttas ska de ju.

Klockan i matrummet visar ganska precis halv tre. I morgon vid exakt samma tid visar inte klockan samma tid. Så kan det vara ibland. Kom bara ihåg att det gäller att flytta klockan åt absolut rätt håll i natt. Man får nämligen inte bestämma själv hur klockan ska flyttas, eller snurras som fackmännen säger.

Klockan i matrummet visar ganska precis halv tre. I morgon vid exakt samma tid visar inte klockan samma tid. Så kan det vara ibland. Kom bara ihåg att det gäller att flytta klockan åt absolut rätt håll i natt. Man får nämligen inte bestämma själv hur klockan ska flyttas, eller snurras som fackmännen säger.

(61)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar